Omikron virus poremetio praznični red letenja

Više od 8.000 otkazanih letova za Božić

SvetVesti

27.12.2021 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Više od 8.000 otkazanih letova za Božić Više od 8.000 otkazanih letova za Božić
Više od 1.400 letova otkazano je u ponedeljak, a najviše u Kini i SAD, prema podacima specijalizovanog portala FlightAware. Američke aviokompanije saopštile su da... Više od 8.000 otkazanih letova za Božić

Više od 1.400 letova otkazano je u ponedeljak, a najviše u Kini i SAD, prema podacima specijalizovanog portala FlightAware. Američke aviokompanije saopštile su da je do poremećaja reda letenja došlo zbog pozitivnih testova posade na korona virus ili odlaska u izolaciju.

Ukupno je prizemljeno više od 8.000 letova tokom produženog božićnog vikenda koji je počeo u petak, prenosi BBC. Hongkong je na dve nedelje zabranio sve letove južnokorejske aviokompanije Korean Air, nakon nekoliko pozitivnih slučajeva među putnicima sa dolaznih letova.

Većina letova koji su otkazani u ponedeljak pripadaju kineskim kompanijama, među kojima su China Eastern sa 368 otkazanih letova i Air China sa 141. Najviše otkazanih letova bilo je na aerodromima u Pekingu i Šangaju, oko 300 zajedno. Kineske vlasti nisu komentarisale ovo pitanje.

Najteže pogođene američke kompanije su United sa 84 otkazana leta i JetBlue sa 66. United je prošle nedelje upozorio da je porast broja slučajeva imao direktan uticaj na njihove letačke posade i ljude koji vodeo kompaniju. Mnogi zaposleni morali su da se samoizoluju nakon kontakta sa zaraženima od omikron varijante Covid-19.

Pored korona virusa, sneg je takođe bio razlog za otkazivanje letova u Vašingtonu. Kada je reč o Velikoj Britaniji, 47 letova sa londonskog aerodroma Hitrou otkazano je u ponedeljak. Iako je broj otkazanih letova u svetu i dalje mali procenat od njihovog ukupnog broja, veći je od uobičajenog za ovo doba godine.

  • Tatjana

    27.12.2021 #1 Author

    Strasno

    Odgovori

  • Jana

    27.12.2021 #2 Author

    Mali je to procenat u odnosu na ukupan broj letova,nista alarmantno.

    Odgovori

  • GocaBG

    27.12.2021 #3 Author

    Vise se nista ne moze planirati…

    Odgovori

  • JANA

    15.3.2022 #4 Author

    Logican splet okolnosti s obizrom na rat i rarno stanje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...