do sada su ukupno izdvojili 11 milijardi evra

Vlada Italije priprema novi paket pomoći da ublaži rast cena energije

EUNovacVesti

8.2.2022 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vlada Italije priprema novi paket pomoći da ublaži rast cena energije Vlada Italije priprema novi paket pomoći da ublaži rast cena energije
Italija radi na novom paketu pomoći vrednom nekoliko milijardi evra kako bi ublažila udar rastućih cena energije na stanovništvo i kompanije, a premijer Mario... Vlada Italije priprema novi paket pomoći da ublaži rast cena energije

Italija radi na novom paketu pomoći vrednom nekoliko milijardi evra kako bi ublažila udar rastućih cena energije na stanovništvo i kompanije, a premijer Mario Dragi (Mario Draghi) se opire pritiscima stranaka da se ovim eventualnim potezom povećava deficit budžeta, kažu upućeni u situaciju.

Plan bi mogao da bude odobren već ove nedelje, a stupio bi na snagu u drugom tromesečju, ukazuju isti izvori, jer mere još nisu finalizovane, piše Bloomberg. Portparol trezora je odbio da komentariše ove komentare.

Premijer Dragi se suočava sa pozivima stranaka u njegovoj koaliciji da zatraži od parlamenta dozvolu da potroši više od predviđenog budžeta za finansiranje novih mera. On se nada da će iskoristiti raspoloživa sredstva i opire se tom pritisku.

Njegova vlada je do sada izdvojila ukupno oko 11 milijardi evra da ublaži udar rasta cena. Kao i ostatak Evrope, Italija doživljava jednu od najgorih energetskih kriza u istoriji i ona preti na ekonomski oporavak.

Lider lige Mateo Salvini (Matteo Salvini) rekao je u utorak da novi paket vredi oko pet milijardi evra (5,7 milijardi dolara). Prethodno je tražio 30 milijardi evra.

Ministar za ekološku tranziciju Roberto Ćingolani (Roberto Cingolani) rekao je u ponedeljak da bi ukupni troškovi povećanja energije mogli biti veći od sredstava za oporavak koja Italija treba da dobije od Evropske unije.

  • Milovan94

    8.2.2022 #1 Author

    Svaka im čast. Tako prava država brine o svom stanovništvu

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    8.2.2022 #2 Author

    treba da se ponogne stanovništvu, korona kriza je i mnoge jače ekonomije uzdrmala

    Odgovori

  • ZVE84

    8.2.2022 #3 Author

    Sve to što vlade sveta rade, građani će osetiti na svojoj kičmi.

    Odgovori

  • DANIJELA

    8.2.2022 #4 Author

    Svaka im cast i to treba svi da primene.

    Odgovori

  • IVAN12

    28.5.2023 #5 Author

    Kod njih raste rejting za kredit stalno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...