U planu produžavanje mera za smanjenje cena goriva

Vlada Španije uskoro razmatra uvođenje dodatnih poreza za komunalna preduzeća

EUVesti

14.6.2022 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vlada Španije uskoro razmatra uvođenje dodatnih poreza za komunalna preduzeća Vlada Španije uskoro razmatra uvođenje dodatnih poreza za komunalna preduzeća
Španija se sprema da razmotri mogućnost za uvođenje dodatnog poreza komunalnim preduzećima zbog značajnog rasta cena električne energije, navela je zamenica premijera ove zemlje... Vlada Španije uskoro razmatra uvođenje dodatnih poreza za komunalna preduzeća

Španija se sprema da razmotri mogućnost za uvođenje dodatnog poreza komunalnim preduzećima zbog značajnog rasta cena električne energije, navela je zamenica premijera ove zemlje Tereza Ribera.

“Biće veoma važno da vidimo da li je potrebno doneti nove fiskalne mere za komunalna preduzeća”, navela je Ribera u razgovoru za špansku državnu televiziju TVE, prenosi Bloomberg.

Sednica na kojoj će se odlučivati o državnom budžetu je najverovatnije dobra prilika da se govori i o ovakvim izmenama, rekla je ona, ukazujući na to da se energetske kompanije već suočavaju sa određenim ograničenjima koja su postavljenja kako bi se zaštitili potrošači, uključujući i ograničenu cenu gasa.

Vlada Španije takođe radi na produžavanju mera koje je donela kako bi smanjila cena goriva, koje najviše podstiču rast inflacije u zemlji, navela je Ribera. Te mere, između ostalog, uključuju popust od 20 centi po litru goriva.

Osim toga, vlada mora da utvrdi da li profit rafinerija i distributera goriva raste zbog trenutne situacije na tržištu kako bi odlučila da li je neophodno primeniti neke posebne fiskalne mere kada su ove kompanije u pitanju, dodala je ona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...