Razmatrani efekti na privredu i industriju

Vlada Srbije najavljuje formiranje radne grupe za praćenje cene energenata

SrbijaU fokusuVesti

15.10.2021 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Srbije najavljuje formiranje radne grupe za praćenje cene energenata Vlada Srbije najavljuje formiranje radne grupe za praćenje cene energenata
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je skoro formiranje radne grupe čiji će zadatak biti praćenje kretanja cene energenata na tržištu, identifikacija mogućih efekata... Vlada Srbije najavljuje formiranje radne grupe za praćenje cene energenata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je skoro formiranje radne grupe čiji će zadatak biti praćenje kretanja cene energenata na tržištu, identifikacija mogućih efekata ovakvih kretanja na krajnje potrošače i privredne subjekte, kao i predlaganje mera Vladi Srbije za ublažavanje situacije u koje bi potencijalno mogla da se nađe srpska ekonomija.

Premijerka je predsedavala zajedničkoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i Komisije za kapitalne investicije na kojoj su analizirani ekonomski pokazatelji u privrednim oblastima koje utiču na BDP, izazovi sa kojima se suočava privreda u narednom periodu, prevashodno poremećaji na tržištu električne energije i prirodnog gasa, piše Tanjug.

Na sednici su razmatrani potencijalni efekti koje bi rast cene energenata mogao da ima na privredu i industriju, kao i na finalne cene određenih potrošačkih dobara, imajući u vidu da je kompletnom građanstvu i malim privrednicima garantovano snabdevanje.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je uveren da ova energetska kriza neće dugo trajati i da će se tržište stabilizovati, ali da će se efekti osećati dugoročno, uz napomenu da cena električne energije ne utiče pođednako na sve grane privrede.

Na sednici je rečeno i da se trenutno radi na 74 nova kapitalna projekata, dok su njih 81 u fazi realizacije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...