nema prostora u budžetu

Vlada Srbije ne razmatra uvođenje garantovanih penzija

NovacOsiguranjeSrbijaVesti

2.9.2021 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlada Srbije ne razmatra uvođenje garantovanih penzija Vlada Srbije ne razmatra uvođenje garantovanih penzija
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da uvođenje garantovanih penzija nije ni razmatrano na nivou vlade kao i da se ono... Vlada Srbije ne razmatra uvođenje garantovanih penzija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da uvođenje garantovanih penzija nije ni razmatrano na nivou vlade kao i da se ono i inače ne tiče penzijskog osiguranja.

Brnabić je na novinarsko pitanje da li će se u dogledno vreme u budžetu naći prostora za uvođenje garantovanih penzija što predlaže predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, rekla da je takva garantovana penzija zapravo socijalna kategorija, prenosi Tanjug.

“ Mi kao socijalno odgovorna država smatramo da ljudi moraju da imaju neki garantovani prihod, ali garantovana penzija bi bila drugačija od klasične, odnosno socijalna kategorija i ne bi trebalo da bude pravilo nego izuzetak“, rekla je Ana Brnabić.

Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će država nastojati da penzije brže rastu, a da procenat rasta bude blizu procenta povećanja plata, te da dobro razume zahteve penzionera da one u većoj meri prate rast zarada.

„Nisam siguran da li će 100 odsto moći bude tako, ali imate moje obećanje da ću se truditi da to pokušamo“, naglasio je Vučić.

  • TINA

    2.7.2022 #1 Author

    Citam kao : Moglo bi da bude ali ne mora da znaci

    Odgovori

  • IVAN

    6.11.2022 #2 Author

    Kakav cirkus dal je moguce da citam ovo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...