energetska kriza na svetskom tržištu i dalje preti

Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela za još sedam dana

SrbijaVesti

8.9.2022 16:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela za još sedam dana Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela za još sedam dana
Vlada Srbije donela je na sednici u četvrtak izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 kojom se ona produžava za još... Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela za još sedam dana

Vlada Srbije donela je na sednici u četvrtak izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 kojom se ona produžava za još sedam dana.

Odluka je, kako je navedeno na sajtu vlade, doneta imajući u vidu da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice te robe, bitne za građane Srbije.

Osim zabrane izvoza, Vlada Srbije je prvi put ograničila cene goriva 10. februara, od kada je na mesec dana produžavana i više puta menjana. Prilikom prvog saopštavanja kontrolisanih cena evrodizel je bio 179, a bezolovni 171 dinar po litru.

Najviša cena na našem tržištu zabeležena je 1. jula kada je evrodizel bio 218, a benzin 205 dinara. U četvrtak 8. septembra, cena benzina iznosi 180 dinara, a evrodizela 217,5. 

Veleprodajne cene evrodizela i evropremijuma BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova ga dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.


Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...