rukovodioci kompanija koje se bave digitalnom imovinom prvi put će biti saslušani pred američkim kongresom

Vodeće kriptovalute nastavljaju oštar pad

SvetVesti

6.12.2021 12:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodeće kriptovalute nastavljaju oštar pad Vodeće kriptovalute nastavljaju oštar pad
Cene kriptovaluta su danas nastavile negativan trend s kraja prošle nedelje uz trgovanje bitcoinom ispod nivoa od 49.000 dolara, nakon „brutalnog vikenda“, kako prenose... Vodeće kriptovalute nastavljaju oštar pad

Cene kriptovaluta su danas nastavile negativan trend s kraja prošle nedelje uz trgovanje bitcoinom ispod nivoa od 49.000 dolara, nakon „brutalnog vikenda“, kako prenose strane agencije, u kome je cena najvećeg i najpopularnijeg digitalnog tokena na svetu u jednom trenutku izgubila preko jedne petine svoje vrednosti.

Cena bitcoina je danas pala za dodatnih tri odsto na 48.130 dolara. Slično tome, ether i druge kriptovalute su takođe izgubili na svojoj vrednosti. Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je za pet odsto na 2,33 biliona dolara, piše Mint.

Ether je pao za više od četiri odsto na 4,062 dolara, dok je dogecoin skliznuo preko šest odsto na 0,16 dolara, a Shiba Inu je pao za više od odsto na 0,000034 dolara. S druge strane, litecoin, XRP, polkadot, unisvap, cardano, solana, poligon… su takođe trgovali sa smanjenjem vrednosti u poslednja 24 sata.

Promene u kriptovalutama dolaze usred perioda nestabilnosti na finansijskim tržištima. Rastuća inflacija primorava centralne banke da pooštre monetarnu politiku, preteći da smanje likvidnost koja je podigla širok spektar sredstava.

Rasprodaja takođe dolazi uoči svedočenja rukovodilaca osam velikih kompanija za kriptovalute, uključujući finansijsku direktorku Coinbase Global Alesije Has (Alesia Haas) i izvršnog direktora FTX Trading-a Sema Benkman-Frajda (Sam Bankman-Fried), pred Komisijom za finansijske usluge američkog Predstavničkog doma Kongresa 8. decembra.

Saslušanje će označiti prvi put da veliki igrači na kripto tržištima svedoče pred američkim zakonodavcima, dok se kreatori politike bore sa implikacijama kriptovaluta i kako da ih najbolje regulišu.

Bitcoin, inače poznat po svojoj volatilnosti, je izgubio više od 21.000 dolara otkako je dosegao rekordnu vrednost od 68.521 dolar početkom novembra, ali je i dalje u porastu za više od 65 odsto od početka ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...