Volkswagen planira rast od 40 odsto u Brazilu do 2027.

Volkswagen ulaže milijardu evra u Južnu Ameriku

SvetVesti

5.7.2023 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Volkswagen ulaže milijardu evra u Južnu Ameriku Volkswagen ulaže milijardu evra u Južnu Ameriku
Nemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je da će uložiti milijardu evra u Južnu Ameriku do 2026. godine, kao deo svojih napora da postigne značajan... Volkswagen ulaže milijardu evra u Južnu Ameriku

Nemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je da će uložiti milijardu evra u Južnu Ameriku do 2026. godine, kao deo svojih napora da postigne značajan rast u regionu.

Očekuje se da će južnoameričko automobilsko tržište rasti 11 odsto godišnje do 2030. godine, što ga čini jednim od najbrže rastućih tržišta na svetu, prenosi Mina.

Do 2027. godine glavni automobilski proizvođač planira porast od 40 odsto u Brazilu, najvećem tržištu u regionu, piše SEEbiz.

Kompanija očekuje da će transformacija prema čistim e-pogonima u Brazilu biti manje dinamična nego u Evropi, ukupni udeo čistih baterijskih električnih vozila (BEV) u 2033.godini na brazilskom tržištu procenjuje se na oko četiri odsto.

Međutim, Volkswagen namerava rasti brže od tržišta u BEV segmentu.

Dok se tržište u potpunosti ne elektrifikuje, Volkswagen će se oslanjati na alternativne pogone.

Na primer, svi novi modeli proizvedeni u regionu i dalje će moći raditi na 100 odsto biogorivo.

Volkswagen je najveći brazilski proizvođač automobila, koji je u 70 godina proizveo ukupno 25 miliona vozila, od čega je četiri miliona izvezeno.

U četiri fabrike kompanija proizvodi modele Polo, Virtus, Nivus, Taos i T-Cross.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...