Istaknut značaj saradnje dve zemlje

Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza

Vesti

27.5.2024 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom o unapređenju ekonomskih veza između dve zemlje, saopšteno je iz... Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom o unapređenju ekonomskih veza između dve zemlje, saopšteno je iz Vlade.

Vučević je, kako je navedeno, rekao da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje. Dodao je da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje, prenosi Beta.

Premijer se posebno zahvalio ambasadoru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo „takozvanog Kosova u Savetu Evrope“.

Vučević se zahvalio ambasadoru što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dve zemlje, „koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost“, biti dodatno unapređeni i posebno istakao značaj ekonomske saradnje, koja obuhvata nove investicije i saradnju u oblasti turizma.

 • SHALIMAR

  27.5.2024 #1 Author

  Uvek smo imali dobru saradnju sa Kiprom..

  Odgovori

 • VALE

  30.5.2024 #2 Author

  I treba unaprediti saradnju I dalje

  Odgovori

 • Brana

  3.6.2024 #3 Author

  Dobri odnosi lepa saradnja

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *