Istaknut značaj saradnje dve zemlje

Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza

Vesti

27.5.2024 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom o unapređenju ekonomskih veza između dve zemlje, saopšteno je iz... Vučević sa ambasadorom Kipra o jačanju ekonomskih veza

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom o unapređenju ekonomskih veza između dve zemlje, saopšteno je iz Vlade.

Vučević je, kako je navedeno, rekao da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje. Dodao je da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje, prenosi Beta.

Premijer se posebno zahvalio ambasadoru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo „takozvanog Kosova u Savetu Evrope“.

Vučević se zahvalio ambasadoru što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dve zemlje, „koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost“, biti dodatno unapređeni i posebno istakao značaj ekonomske saradnje, koja obuhvata nove investicije i saradnju u oblasti turizma.

  • SHALIMAR

    27.5.2024 #1 Author

    Uvek smo imali dobru saradnju sa Kiprom..

    Odgovori

  • VALE

    30.5.2024 #2 Author

    I treba unaprediti saradnju I dalje

    Odgovori

  • Brana

    3.6.2024 #3 Author

    Dobri odnosi lepa saradnja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.