Kupcima će sva roba biti isporučan, a potrošačka prava zaštićena

WinWin od sada posluje pod okriljem Tehnomanije

BiznisFirme u fokusuSrbijaVesti

8.7.2022 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

WinWin od sada posluje pod okriljem Tehnomanije WinWin od sada posluje pod okriljem Tehnomanije
Mreža prodavnica WinWin počela je da posluje pod brendom Tehnomanije, kao i sajt preko koga je bilo moguće naručiti belu tehniku i elektroniku. To... WinWin od sada posluje pod okriljem Tehnomanije

Mreža prodavnica WinWin počela je da posluje pod brendom Tehnomanije, kao i sajt preko koga je bilo moguće naručiti belu tehniku i elektroniku.

To je posledica odluke iz 2019. godine o spajanju čačanskih firmi WinWin Shop, Emmi House i WinWin Retail u vlasništvu Aleksandra Jevtovića sa Roaming Electronics čija je maloprodajna mreža Tehnomanija, a posluje u sastavu Roaming grupe čiji je krajnji vlasnik preduzeće Koefik odnosno Nenad Kovač.

Saglasnost za ovo spajanje dala je Komisija za zaštitu konkurencije koja je utvrdila da time neće biti formiran monopol na srpskom tržištu, piše Danas.

Ista Komisija, dve godine kasnije, zbog restriktivnih sporazuma, odnosno zbog internih dogovora o formiranju cena, kaznila je Roaming Electronics kao uvoznika sa 17,7 miliona dinara a sa nižim iznosima “prošli” su njegovi maloprodajni partneri – TLX je platio 575.000, Gigatron 4,2 miliona, Tehnomedia Centar Zaječar 1,3 miliona a Emmezeta 690.000 dinara.

U drugom postupku po istom osnovu kaznu od 34,4 miliona dinara je dobio i Comtrade Distribution kao uvoznik a među njegovim partnerima našla se i firma Tehnomanija iz sastava Roaming grupe.

Ona je morala da plati 5,5 miliona, dok su kod Gigatrona, Tehnomedia Centra, Emmezete i XLS ponovljeni iznosi iz prethodnog rešenja.

To nije jedina “nezgodna” situacija sa Roaming grupom. Mnogo ozbiljnije su optužbe sa kojima se sreće prema nekim procenama “najbogatiji Srbin”, a potiču od američkih obaveštajnih službi.

Naime, prema pisanju nekih tabloida, one Kovača sumnjiče da je kršio sankcije prema Iranu, odnosno da je preko svojih firmi u saradnji sa Telekomom Srbija, isporučivao naprednu tehnologiju proizvedenu u kineskoj kompaniji, što Amerikanci smatraju ugrožavanjem svoje bezbednosti.

Zbog toga su se pronele i glasine da Kovač postepeno seli svoj kapital iz Srbije, gde se nalazi sedište njegove Roaming grupe, odnosno matične firme Koefik.

Ona objedinjuje poslovanje, prema konsolidovanom finansijskom izveštaju za 2020. godinu, 54 preduzeća koja posluju najvećim delom u Srbiji, ali i Republici Srpskoj, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj, Norveškoj, SAD, Mađarskoj, Danskoj, Austriji i na Kipru.

U godini svetske pandemije, sve zajedno ostvarile su prihod od oko 44 milijarde dinara, poslovni rashodi iznosili su nešto ispod 42 milijarde a dobit od 2,2 milijarde najvećim delom je (2,1 milijarda) raspoređena većinskom vlasniku, odnosno Kovaču.

Potrošači zaštićeni

Na adresi nekadašnjeg sajta WinWina navodi se da on prestaje da radi a krajnji “cilj je stvaranje jedinstvene mreže maloprodaje i jedinstveno mesto za online kupovinu u okvirima jednog brenda”. “Fokusiranje na jedan brend omogućiće nam da vama, našim kupcima, pružimo bolje iskustvo kupovine”, navodi se na sajtu i dodaje da “ova promena unutar same kompanije neće ni na koji način nepovoljno uticati na postojeće porudžbine i obaveze koje imamo prema vama, našim potrošačima”, uz tvrdnju da će sve što je poručeno preko sajta “WinWin biti dostavljeno u dogovorenom roku, kao i da sva potrošačka prava kupci mogu da ostvare kao i do sada, putem kontakt centra, mejla ili u nekoj od prodavnica Tehnomanije.

TEHNOMANIJA DOO BEOGRAD

MILUTINA MILANKOVIĆA 7V, 11000 Beograd-Novi Beograd , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
188.781.676,80 (2021)
Broj zaposlenih:
1.740 (2021)
Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...