LOU-KOST KOMPANIJA PONOVO U SARAJEVU

Wizz Air pravi bazu na sarajevskom aerodromu

RegionVesti

3.2.2021 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wizz Air pravi bazu na sarajevskom aerodromu Wizz Air pravi bazu na sarajevskom aerodromu
Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air, najavila je otvaranje svoje 41. baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Kako je naglašeno, jedan avion Airbus A320... Wizz Air pravi bazu na sarajevskom aerodromu

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air, najavila je otvaranje svoje 41. baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Kako je naglašeno, jedan avion Airbus A320 biće stacioniran na Međunardonom aerodromu u Sarajevu od maja ove godine.

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka devet gradova u sedam zemalja. U pitanju su letovi za Brisel Šarloa, Kopenhagen, Dortmund, Ajndhoven, Geteborg, London sa aerodroma Luton, Memingen, Bazel (Euroairport) i Pariz Bove.

Kako je naglašeno, planirano je više od 250.000 mesta na letovima iz Sarajeva u 2021. godini.

Međunarodni aerodrom Sarajevo/Printscreen youtube

Nermin Zijadić, direktor Sektora saobraćaja i usluga u vazdušnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo naglasio je da otvaranje Wizz Air baze ima veliki značaj kako za sarajevski aerodrom, tako i za celi turistički sektor u BIH, jer će generisati veći obim prometa i pomoći oporavku aviosaobraćaja posle korona krize. On je posebno naglasio značaj novih destinacija, u zemljama gde je brojna dijaspora iz BIH.

Inače, Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poleteo iz Tuzle za Malme. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air će povećati nivo svojih operacija u BIH za 50 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...