ZA BOLJI KOMFOR PUTNIKA I VEĆE PRIHODE Skoro milion evra investicija za modernizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu

BiznisInvesticijeNovacRegionTurizamVesti

23.8.2020 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZA BOLJI KOMFOR PUTNIKA I VEĆE PRIHODE Skoro milion evra investicija za  modernizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu ZA BOLJI KOMFOR PUTNIKA I VEĆE PRIHODE Skoro milion evra investicija za  modernizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu
Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti preuređeni i modernizovani, kako bi se putnicima pružio što veći komfor i obezbedilo više sredstava od... ZA BOLJI KOMFOR PUTNIKA I VEĆE PRIHODE Skoro milion evra investicija za  modernizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu

Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti preuređeni i modernizovani, kako bi se putnicima pružio što veći komfor i obezbedilo više sredstava od neavijacijskih prihoda, najavio je izvšni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

On je rekao da će u taj posao biti uloženo blizu milion evra, prenosi RTCG.

Foto: Printscreen youtube

„Prioritet nam je bila bezbednost putnika i vazduhoplova, pa su investicije bile okrenute ka modernizaciji opreme i tehnologije. Sada je vreme za unapređenje komfora putnika. Aerodromi su prvi utisak svakog putnika koji dolazi u Crnu Goru, a borba za svakog gosta je već počela“, istakao je Orlandić.

On objašnjava da u biznis salone obe vazdušne luke dugo vremena nije ulagano i da oni moraju zadovoljiti kriterijume visoke klijentele kojoj su namenjeni. Zato će u obnovu VIP salona na Aerodromu Podgorica biti uloženo oko 400.000 evra.

Foto: Printscreen youtube

„Biznis salon je po Idejnom projektu zamišljen da koristi visinu same zgrade, tako da će biti napravljen na krovu postojećeg servisnog bloka smeštenog u centralnom delu odlazećeg prostora Terminala. Salon bi trebalo da ima oko 135 kvadrata i oko 50-ak mesta za sedenje“, naveo je Orlandić.

Foto: Printscreen youtube

U prethodnoj godini, neavijacijski prihodi Aerodroma CG, u koje spadaju fri-šopovi, ugostiteljski objekti, izdavanje poslovnih prostora i reklamnih površina, predstavljali su osam odsto, odnosno 4,7 miliona evra, od ukupnih 35 miliona u prošloj godini.

Orlandić je rekao da su za povećanje neavijacijskih prihoda neophodni preduslovi, a prvi od njih je veličina samih aerodroma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...