ZA KAPITALNE INVESTICIJE NAREDNE GODINE 330 MILIJARDI DINARA Ulaganja u infrastrukturu podstiču strane investicije, kaže Siniša Mali

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

7.12.2020 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZA KAPITALNE INVESTICIJE NAREDNE GODINE 330 MILIJARDI DINARA Ulaganja u infrastrukturu podstiču strane investicije, kaže Siniša Mali ZA KAPITALNE INVESTICIJE NAREDNE GODINE 330 MILIJARDI DINARA Ulaganja u infrastrukturu podstiču strane investicije, kaže Siniša Mali
U narednoj godini u fokusu će biti kapitalne investicije, za šta se u budžetu planira 330 milijardi dinara, izjavio je za RTS ministar finansija... ZA KAPITALNE INVESTICIJE NAREDNE GODINE 330 MILIJARDI DINARA Ulaganja u infrastrukturu podstiču strane investicije, kaže Siniša Mali

U narednoj godini u fokusu će biti kapitalne investicije, za šta se u budžetu planira 330 milijardi dinara, izjavio je za RTS ministar finansija Siniša Mali.

On je naglasio da sve što država ulaže u infrastrukturu i puteve podstiče i investicije u privredu, posebno strane direktne investicije.

Na spisku tih investicija nalaze se između ostalih izgradnja Moravskog koridora, kao i auto-put Preljina-Požega.

Ministar finansija je istakao da je novac za planirane investicije obezbeđen u budžetu. On je podsetio da je država Srbija ove godine veoma snažno reagovala u cilju suzbijanja negativnih posledica korona krize i da je kao pomoć privredi opredelila preko šest milijardi evra, odnosno više od 700 milijardi dinara.

Auto-put
Foto: Unsplash.com

Mali je istakao da posle velikog paketa pomoći privredi neće biti prolongiranja plaćanja poreza.

On je najavio i povećanje penzija od 1. januara sledeće godine od 5,9 odsto, na osnovu švajcarske formule, povećanje minimalne cene rada za 6,6 odsto, kao i veće plate u javnom sektoru.

Siniša Mali je posebno istakao da javni dug nije prešao granicu od 60 odsto BDP, ni u ovoj godini, a to nije planirano ni za narednu.

Inače, od utorka u Skupštini Srbije počinje rasprava o predlogu budžeta Srbije za narednu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...