Obećanje predsednika Emanuela Makrona

Za kulturne aktivnosti 18-godišnjaci u Francuskoj dobiće 300 evra

EUInvesticijeKulturaLifestyleNovacVesti

24.5.2021 09:03 Autor: Julijana Vincan 3

Za kulturne aktivnosti 18-godišnjaci u Francuskoj dobiće 300 evra Za kulturne aktivnosti 18-godišnjaci u Francuskoj dobiće 300 evra
Svi 18-godišnjaci u Francuskoj moći će da idu na koncerte, u bioskop, upišu kurs fotografije i tome slično, jer im je predsednik Emanuel Makron... Za kulturne aktivnosti 18-godišnjaci u Francuskoj dobiće 300 evra

Svi 18-godišnjaci u Francuskoj moći će da idu na koncerte, u bioskop, upišu kurs fotografije i tome slično, jer im je predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) obećao po 300 evra za kulturne aktivnosti.

„Propusnica za kulturu“ vredeće dve godine i biće dostupna putem posebne aplikacije, objavio je u petak predsednik Francuske u pokušaju da se približi mladima koji su pogođeni zatvaranjima tokom pandemije korona virusa, prenosi Poslovni.hr.

Prema pisanju novinske agencije AFP, u Francuskoj ima oko 800.000 18-godišnjaka. Ta zemlja je ove nedelje ukinula ograničenja za kulturne aktivnosti, uključujući muzeje i bioskope.

Makron usmeren na mlade

Kako prenose mnogi svetski mediji, Makron je pažnju usmerio na mlađe glasače. Naime, milioni ljudi su u nedelju gledali privatnu hevi metal svirku predsednika Francuske u bašti Jelisejske palate u Paruzu, u društvu dvojice komičara, nakon što je izgubio opkladu.

Makron je u februaru obećao da će u Jelisejskoj palati ugostiti Mekflaja i Karlita (Mcfly et Carlito), dvojicu francuskih jutjubera, koji imaju 6,5 miliona pratilaca, ukoliko njih dvojica uspeju da sakupe više od deset miliona pregleda video snimka na kojem se promoviše socijalna distanca tokom pandemije bolesti Covid-19, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Mekflaj i Karlito dobili su opkladu i dozvoljeno im je da snime video snimak od 36 minuta, koji je nekoliko sati nakon puštanja dobio 2,7 miliona pregleda, a sada već ima skoro 7,5 miliona pregleda i ta brojka raste.

Makron i jutjuberi razmenili su priče tokom emisije, koja se završava šetnjom dvorištem Jelisejske palate, gde je francuski bend Ultra Vomit svirao hard rok verziju francuske uspavanke „Zeleni miš“.

Makronov rejting porastao je za osam poena kod osoba starih između 18 i 24 godina u prethodnih mesec dana.

  • Milovan94

    24.5.2021 #1 Author

    Baš lepo. Vidi se ko ulaže u svoju kulturu.

    Odgovori

  • Anna

    30.5.2021 #2 Author

    Na vreme kupuje glasače.
    Ali ih makar podstiče na kulturu.

    Odgovori

  • Tina

    8.6.2021 #3 Author

    Lep gest. Treba pomoći mladima da svoje slobodno vreme preusmere na kulturu i sticanje novih znanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...