Zorana Mihajlović uručila ugovore predsednicima 21 opštine u Srbiji

Za lokalne energetski efikasne projekte izdvojeno 510 miliona dinara

BiznisEkologijaInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

19.5.2021 14:49 Autor: Ljiljana Begović 0

Za lokalne energetski efikasne projekte izdvojeno 510 miliona dinara Za lokalne energetski efikasne projekte izdvojeno 510 miliona dinara
Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je ugovore predsednicima opština i gradonačelnicima 21 opštine i grada za projekte unapređenja energetske... Za lokalne energetski efikasne projekte izdvojeno 510 miliona dinara

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je ugovore predsednicima opština i gradonačelnicima 21 opštine i grada za projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.

Ukupna vrednost ove investicije je 510 miliona dinara, od čega je iz budžetskog fonda obezbeđeno 290 miliona dinara, dok su 220 miliona dinara obezbedile same lokalne samouprave.

Mihajlović je naglasila da je energetska efikasnost jedan od naših nacionalnih prioriteta i da je ona za Vladu Srbije jednako važna kao što je, recimo, izgradnja hidroelektrane ili solarne elektrane.

„Realizacijom ovih projekata uštedeće se energija, smanjiti računi za struju i grejanje, ali i sačuvati životna sredina, između ostalog i zato jer se neće emitovati 3.000 tona ugljen-dioksida“, naglasila je Mihajlović.

Vetrenjače
Foto: Unsplash.com

Najveći broj projekata sa kojima su konkurisale lokalne samouprave odnosi se na vrtiće i škole, ali ima i zgrada opština, domova zdravlja, domova kulture, predškolskih ustanova, dok su dve opštine konkurisale za projekte javnog osvetljenja.

Predsednici opština su nakon dobijanja ugovora istakli zahvalnost na pomoći u rešavanju za njih važnih problema na lokalu i naglasili da je veoma dobro što su podržani projekti iz raznih delova Srbije, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...