Gostima na raspolaganju više od 2.000 ugostiteljskih objekata na različitim destinacijama

Za odmor u Srbiji biće podeljeno dodatnih 30.000 vaučera

BiznisSrbijaTurizamVesti

1.7.2021 16:45 Autor: Marija Jovanović 4

Za odmor u Srbiji biće podeljeno dodatnih 30.000 vaučera Za odmor u Srbiji biće podeljeno dodatnih 30.000 vaučera
Zbog velikog interesovanja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je dodatnih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji, za šta je izdvojeno 150 miliona dinara.... Za odmor u Srbiji biće podeljeno dodatnih 30.000 vaučera

Zbog velikog interesovanja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je dodatnih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji, za šta je izdvojeno 150 miliona dinara.

„S obzirom na ogromno interesovanje koje građani iskazuju za turističke vaučere, ali i potrebu za oporavkom i razvojem domaćeg turizma, ova odluka značajno će doprineti povećanju turističkog prometa i povećanju pratećih uslužnih i privrednih delatnosti, a time i ekonomskom rastu“, istakla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je podsetila da je ove godine nakon prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta u maju mesecu odobrila još 100 miliona za 20.000 vaučera koji su podeljeni za nekoliko dana.

Kako do prijave i ko može da aplicira

Svi oni koji su zainteresovani za vaučere pre svega treba da odaberu destinaciju i izvrše rezervaciju, a zatim sa potvrdom i ličnom kartom podnose zahtev u bilo kojoj poslovnici Pošte Srbije, preko koje odobreni vaučer dobijaju na kućnu adresu.

Za vaučere za odmor u Srbiji mogu da apliciraju svi građani, a jedini uslov je da nemaju veći mesečni prihod od 70.000 dinara i da provedu minimum pet noćenja u objektu koji izaberu.

Svi smeštajni kapaciteti koji ispunjavaju uslove nalaze se na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Sada već ima više od 2.000 objekata na različitim destinacijama koji prihvataju vaučere, a najtraženije do sada bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Banjski park u Banji Koviljači
Foto: Unsplash.com

Ukupnu cenu za usluge smeštaja gosti plaćaju delimično vaučerom u iznosu od 5.000 dinara, koliko je njime predviđeno, dok ostatak plaćaju u dogovoru sa davaocem usluga. Vaučer se može iskoristiti zaključno sa 20. novembrom ove godine. Njime se plaćaju samo usluge smeštaja i ne mogu se plaćati hrana, piće, zdravstvene i druge usluge.

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima Pošta Srbije podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Na vaučeru će biti odštampan naziv ugostiteljskog objekta u kom se jedino može iskoristiti vaučer. Potencijalni korisnici vaučera dužni su da provere ispravnost svih podataka na prijavi jer se naknadne reklamacije neće uvažavati i već jednom odštampani vaučeri zbog eventualnih grešaka neće se ponovo štampati.

  • Anna

    1.7.2021 #1 Author

    Lepe vesti za sve nas koji i ovo leto ostajemo kući.

    Odgovori

  • Tina

    2.7.2021 #2 Author

    To je pomoc koja je svakome dobro dosla, ko ide na letovanje

    Odgovori

  • GINKO

    29.6.2022 #3 Author

    Hvala bogu da je tako,po meni ne treba uopšte ogranicavati broj vaučera nego ko želi i može,hoće da se uvek ima i da(dodeli)a ne ogranicavati broj vaučera i vecito tice i gužve po posti i praviti nas …🐒

    Odgovori

  • BOBICA

    26.6.2023 #4 Author

    Ovo su zaista jako lepe vesti!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...