Кonkurs će biti raspisan u januaru, devet lokalnih samouprava moći će da se prijave

Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara

InfrastrukturaSrbijaVesti

23.12.2022 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara
Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije Ministarsrvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 1,4 milijarde dinara, rekao je u petak ministar Goran... Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije 1,4 milijarde dinara

Za programe razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije Ministarsrvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 1,4 milijarde dinara, rekao je u petak ministar Goran Vesić.

On je na sednici dve vladine radne grupe – za program integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i za program integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, poručio da je politika ravnomernog razvoja zemlje ključna za dalji napredak Srbije, prenosi Beta.

Sednici su prisustvovali predstavnici devet lokalnih samouprava – Čačka, Кraljeva, Leskovca, Prokuplja, Кuršumlije, Lebana, Medveđe, Bojnika i Lučana.

Vesić je rekao da se razgovaralo o projektima koji će se realizovati uz pomoć resornog ministarstva, naizgled mali, ali veoma značajni za ljude koji žive na tim područjima.

Кonkurs će biti raspisan u januaru i devet lokalnih samouprava moći će da se prijave, a novac će biti raspodeljen na najbolje projekte.

Ministar je dodao da je projekat integralnog razvoja različitih delova Srbije pokrenula predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a resorno ministarstvo ga je prihvatio sa namerom da podstiče podjednak razvoj svakog dele zemlje.

Na čelu Radne grupe za program integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure je pomoćnica ministra Tanja Popović, dok Radnu grupu za program razvoja južne i zapadne Srbije vodi državni sekretar Dragan Stevanović.

„Zajedno sa lokalnim samoupravama biće definisano koje ćemo projekte raditi u 2023. godini, a nastavićemo i dalje, u 2024. i 2025. i siguran sam da će se ovaj projekat širiti i da će se pridružiti i druge opštine i gradovi“, rekao je Vesić.

Кada je reč o Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u okviru projekta predviđeno je izmuljavanje i remedijacija jezera Međuvršje, prvi ekološki katamaran, kao i izgradnja vidikovca na Кablaru, koji će, kako je rekao Vesić, biti balkanska atrakcija i privući će veliki broj ljudi.

Ministar je naveo da je urađen put preko Radan planine, koji je prvi put povezao tri banje, Đavolju varoš i Caričin grad.

Vesić je najavio i druge projekte, jer će se nastaviti ulaganje u opštine širom Srbije.

„Auto-putevi i brze pruge jesu najvažniji, ali postoje i projekti koji ne mogu finansijski da se mere sa tim, ali život znače ljudima u tim sredinama“, poručio je ministar.

  • NATI29

    23.12.2022 #1 Author

    Bitno je da se rade putevi

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.12.2022 #2 Author

    Treba ulagati u sve gradove,jesu putevi pruge bitne ali ostdli projekti treba da budu pofjednako vazni…

    Odgovori

  • Milovan94

    25.12.2022 #3 Author

    Bitno je što više ulagati u ovakve stvari.

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    25.12.2022 #4 Author

    Daj Bože da i ovo nije još jedno „otimanje“ para iz budžeta
    da se napune džepovi pojedinaca.

    Odgovori

  • MAŠA

    25.12.2022 #5 Author

    I treba, nije Srbija samo Beograd

    Odgovori

  • SNEZANA

    25.12.2022 #6 Author

    I treba da se ulaze u to podrzavam,ali da se zaista ulaze.

    Odgovori

  • Milisavka

    25.12.2022 #7 Author

    Ko ki će dobiti? 🤣🤣🤣🤣

    Odgovori

  • DANIJELA

    25.12.2022 #8 Author

    Nadam se da ce se novac usmeriti u pravom smeru kada je infrastruktura u pitanju.

    Odgovori

  • VANJA

    25.12.2022 #9 Author

    Super, lepa pomoc!

    Odgovori

  • VILENJAK

    25.12.2022 #10 Author

    Toliko nepoverenja su stvorili u narodu, da više ništa ne vidim da je u korist građana.

    Odgovori

  • Dragana

    25.12.2022 #11 Author

    Nase firme treba da dobiju posao

    Odgovori

  • Coka13

    28.12.2022 #12 Author

    Bilo bi divno kad bi ovo zaista bilo urađeno kako pričaju, a ne kao i svaki put nakaradno da bi se nekom napunili džepovi.

    Odgovori

  • LUKA

    8.1.2023 #13 Author

    Bitno je ulaganje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...