"Brodski saobraćaj ključan za snabdevanje energentima”, poručuje Momirović

Vlada Srbije će ojačati domaću rečnu flotu

InfrastrukturaSrbijaVesti

27.9.2022 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije će ojačati domaću rečnu flotu Vlada Srbije će ojačati domaću rečnu flotu
Ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je rečni saobraćaj ključan za snabdevanje energentima i da će Vlada Srbije u... Vlada Srbije će ojačati domaću rečnu flotu

Ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je rečni saobraćaj ključan za snabdevanje energentima i da će Vlada Srbije u narednom periodu pronaći načine kako da se dodatno ojača flota Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB).

„U toku je najveća energetska kriza u prethodnih sedamdeset godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj rečnog saobraćaja za snabdevanje energentima, a pre svega se to odnosi na ugalj“, rekao je Momirović posle sastanka sa rukovodstvom JRB-a.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Momirović je napomenuo da se mora obezbediti energetska stabilnost u Srbiji i da će se zemljama u regionu pružiti podrška „na isti način kao i kada je bila korona kriza“.

On je apelovao na građane da maksimalno štede energente, da budu odgovorni i solidarni.

Momirović je podsetio da država subvencioniše struju koju građani plaćaju, kao i da je ona najjeftinija u Evropi, odnosno da nije ni 20 odsto realne cene.

„Zato ukoliko želimo da održimo sve investicije, da nastavimo ekonomski rast, moramo zajedno sa našim građanima da prodjemo kroz ovu krizu, a uz pomoć JRB, železnice, kao i uz pomoć drumskog saobraćaja uspećemo da obezbedimo snabdevanje“, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaj i infrastrukture.

  • SUNCOKRET

    27.9.2022 #1 Author

    To je očigledno najjeftiniji transport pa svakako treba ojačati rečnu flotu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    27.9.2022 #2 Author

    Treba ojacati recnu flotu kao i u svim susednim zemljama…

    Odgovori

  • Milovan94

    28.9.2022 #3 Author

    Nadam se da će stvarno ojačati jer ja to baš potrebno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...