nemačka pravila ukoliko obole od covida-19

Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane

LifestyleVestiZdravlje

11.9.2021 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane
U nemačkoj pokrajini Baden Virtenberg od srede stupa na snagu mera da nevakcinisani, ako obole od korona virusa i moraju u karantin, za to... Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane

U nemačkoj pokrajini Baden Virtenberg od srede stupa na snagu mera da nevakcinisani, ako obole od korona virusa i moraju u karantin, za to vreme neće primati platu.

Takvu meru, koja će teško pogoditi nevakcinisane, od 15. septembra stupa na snagu, žele da preuzmu i druge nemačke pokrajine – Severna Rajna Vestfalija, Hesen, Donja Zaksonija i Meklenburg-Prednja Pomeranija, piše Tanjug.

Ministar zdravlja Bavarske Klaus Holeček (Klaus Holechek) rekao je da oni koji se nisu vakcinisali, a ne postoje zdravstveni razlozi za neprimanje cepiva, prema njemu, nemaju pravo na platu tokom karantina.

„Ne može biti da društvo za njih plaća“, poručio je on čime najavljuje i da bi ta pokrajina mogla da se priključi usvajanju ove mere.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...