Vlada Zambije pritvorila deset osumnjičenih osoba

Zaplenjen avion s milionima dolara u gotovini i 130 kilograma zlata

SvetVesti

16.8.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zaplenjen avion s milionima dolara u gotovini i 130 kilograma zlata Zaplenjen avion s milionima dolara u gotovini i 130 kilograma zlata
Vlasti Zambije su objavile da su zaplenile privatni avion koji je prevozio 5,6 miliona dolara u gotovini, skoro 130 kilograma zlata i pet pištolja... Zaplenjen avion s milionima dolara u gotovini i 130 kilograma zlata

Vlasti Zambije su objavile da su zaplenile privatni avion koji je prevozio 5,6 miliona dolara u gotovini, skoro 130 kilograma zlata i pet pištolja sa 126 metaka municije.

Deset osoba, uključujući jednog državljanina Zambije, šestoro iz Egipta, Holanđanina, Španca i Litvanca, u pritvoru su radi dalje istrage.

Obraćajući se novinarima u glavnom gradu Lusaki, generalni direktor Komisije za borbu protiv narkotika Nason Banda rekao je da je čarter avion, koji je doleteo iz egipatskog Kaira, prevozeći „opasnu robu“, sleteo na međunarodni aerodrom “Kenet Kaunda“ u Lusaki 14. avgusta oko 19 sati po lokalnom vremenu, piše N1.

„Postupajući po informacijama, zajedno sa službenicima raznih agencija za sprovođenje zakona izveli smo akciju koja je rezultirala zaplenom 5,7 miliona dolara, pet pištolja, sedam šaržera za municiju, 126 komada municije, 602 komada zlata težine 127,2 kilograma i opremu za vaganje zlata“, naveo je Banda.

Dodao je da su zaplenjeni avion u kojem su pronađeni predmeti i još jedna letelica u vlasništvu lokalne aviokompanije.

Banda je rekao da je novac stavljen na čuvanje u Banku Zambije dok se istraga nastavlja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...