Komercijalna banka smanjuje broj poslovnica

Zaposleni u strahu zbog zatvaranja ekspozitura

BankeNekretnineNovacPoslovanjeSrbijaVesti

4.8.2021 08:12 Autor: Gordana Bulatović 0

Zaposleni u strahu zbog zatvaranja ekspozitura Zaposleni u strahu zbog zatvaranja ekspozitura
Komercijalna banka Beograd koja od početka ove godine posluje u sastavu Nove ljubljanske banke, počela je program smanjivanja sadašnjeg broja od oko 200 poslovnica... Zaposleni u strahu zbog zatvaranja ekspozitura

Komercijalna banka Beograd koja od početka ove godine posluje u sastavu Nove ljubljanske banke, počela je program smanjivanja sadašnjeg broja od oko 200 poslovnica i filijala, zbog čega zaposleni strahuju od otkaza koji su logična posledica zatvaranja radnih punktova.

U Komercijalnoj banci kažu da je u „ovom trenutku, fokus na integraciji sa NLB Bankom“, jer je u pitanju „složen proces spajanja različitih sistema, poslovnih kultura i vrednosti, ali i najboljih poslovnih praksi i rešenja za klijente“.

„Zbog toga je neophodno posvetiti mu punu pažnju, energiju, vreme i resurse“, navode u Komercijalnoj banci, ali ne negiraju da će doći do gašenja pojedinih poslovnica, prenosi Demostat.

“U toku je sagledavanje svih relevantnih informacija, kako bi se na objektivan način donele dugoročne poslovne odluke, uključujući i optimalan broj zaposlenih i ekspozitura u zajedničkoj prodajnoj mreži. Kao i do sada, svaka naša odluka biće pravovremeno i transparentno saopštena svima onima na koje ima uticaj“, navode u Komercijalnoj banci.

NLB je uplatila 387 miliona evra za paket od 83,23 odsto državnih akcija Komercijalne banke, a preuzimanje je formalno okončano 30. decembra prošle godine.

Ove godine NLB je objavila i nameru o preuzimanju preostalih 16,77 odsto udela iz portfelja malih akcionara.

Privatizacija Komercijalne banke dogovorena je u februaru prošle godine, pre pandemije korona virusa i deo je sporazuma koji je Srbija potpisala sa MMF.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...