Poboljšanje putne infrastrukture u pograničnim mestima za jačanje ekonomskog I društvenog razvoja

Završen projekat unapređenja povezanosti Srbije i Rumunije

BiznisInfrastrukturaRegionSrbijaVesti

29.7.2021 12:13 Autor: Marko Miladinović 0

Završen projekat unapređenja povezanosti Srbije i Rumunije Završen projekat unapređenja povezanosti Srbije i Rumunije
Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je uspešno završen projekat „Unapređenje povezanosti Banata 2 – IBC 2 Srbija-Rumunija“ Cilj projekta je da se... Završen projekat unapređenja povezanosti Srbije i Rumunije

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je uspešno završen projekat „Unapređenje povezanosti Banata 2 – IBC 2 Srbija-Rumunija“

Cilj projekta je da se unapređenjem putne infrastrukture u regionima pokraj granice omogući bolja komunikacija među pojedincima i privrednim subjektima u pograničnom području obe zemlje, kako bi se stvorila zdrava osnova za optimalan ekonomski i društveni razvoj ovih krajeva, navedeno je u saopštenju.

Partneri na projektu, Javno preduzeće Putevi Srbije kao vodeći, opština Žombolj iz Rumunije, Grad Kikinda i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ iz Zrenjanina, zajedno su tokom 24 meseca, zaključno sa julom ove godine, radili na ovom projektu.

Preduzeće Putevi Srbije je u okviru projekta izvelo radove na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 15, na deonici od Kikinde do Nakova u dužini od 1.800 metara, vrednih oko 56.000.000 dinara.

“Budući da je projekat uspešno realizovan, JP Putevi Srbije očekuje da će sa istim partnerima realizovati još projekata koji se sufinansiraju iz evropskih fondova prekogranične saradnje”, izjavio je menadžer projekta iz Sektora za strategiju, projektovanje i razvoj, Milorad Martinov.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...