od večeras se pušta u rad

Završena druga traka dela obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

15.6.2022 12:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Završena druga traka dela obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica Završena druga traka dela obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica
Radovi na delu obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica su završeni i večeras će leva traka te deonice biti puštena u... Završena druga traka dela obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica

Radovi na delu obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica su završeni i večeras će leva traka te deonice biti puštena u saobraćaj.

Deonica je duga oko četiri kilometra i na njoj su završena tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 760 metara, prenosi Beta.

U toku su radovi na izgradnji deonice obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, a glavni izvođači su kineska kompanija Power China i azerbejdžanski Azvirt.

Cela obilaznica oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka je dužine 20,4 kilometra i trebalo bi da bude završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega je 15 odsto obezbeđeno iz budžeta Srbije, a preostalih 85 procenata je kredit kineske Eksim banke.

Obilaznicu je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se i „u ova teška vremena Srbija razvija i napreduje“.

„U prvom kvartalu imali smo stopu rasta od 4,4 odsto, u drugom kvartalu naša je procena da će biti 3,7 odsto“, rekao je Vučić.

Dodao je da bez izgradnje puteva, pruga i arerodroma Srbija ne bi imala takav rast, a da je to je važno zbog plata i penzija.

Vučić je rekao da se u ovom trenutku gradi 547 kilometara auto-puteva, brzih saobraćajnica i obilaznica. On je kazao da je obilaznica oko Beograda važna ne samo za Beograd, već i za Srbiju, kao i da je tunel Straževica moderniji od švajcarskih iz poslednjih dve-tri godine.

Završetak obilaznice, očekuje se, kako je rekao, krajem marta naredne godine.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...