Izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz turističkog centra

Počela izgradnja obilaznice oko Zlatibora

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

3.6.2022 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Počela izgradnja obilaznice oko Zlatibora Počela izgradnja obilaznice oko Zlatibora
Na Zlatiboru je počela izgradnja 9,5 kilometara obilaznice, koja će ubrzati saobraćaj iz smera Crne Gore ka Višegradu ili Bajinoj Bašti i izmestiti vozila... Počela izgradnja obilaznice oko Zlatibora

Na Zlatiboru je počela izgradnja 9,5 kilometara obilaznice, koja će ubrzati saobraćaj iz smera Crne Gore ka Višegradu ili Bajinoj Bašti i izmestiti vozila u tranzitu iz turističkog centra. Radove finansiraju ‘Putevi Srbije’, a povereni su domaćim izvođačima – užičkim ‘Putevima’. Na gradilištu su i neki od neimara koji su učestovali u gradnji prvih modernih saobraćajnica u zemlji.

Zlatibor ne ide samo u visinu, što mu se često zamera – nova saobraćajnica otvara prostor nedaleko od turističkog centra, gde će uz obilaznicu, biti i sportski kompleks sa dvadeset terena, prenosi RTS.

„Sredstva su obezbeđena od Vlade Republike Srbije. Opština ulaže u infrastrukturu, rešava imovinske odnose, tako da se nadam da će Zlatibor vrlo brzo postati sportska turistička destinacija broj jedan u Srbiji“, ističe predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Svoja iskustva prenosi šef gradilišta Stanko Tejić koji je sa užičkim ‘Putevima’ pola veka svog rada dobro odmerio kilometrima širom ondašnje Jugoslavije, sveta i Srbije.

„Sada se mnogo brže radi, ima mehanizacija, ima kamiona, ima mašina, svega – u tome se promenilo, a kvalitet je ostao uvek isti. Bilo je uvek teško i uvek sam se plašio kada radim da li je to dobro. To mi je bila uvek opsesija“, kaže Tejić.

Teško bi se iko mogao pohvaliti njegovim referencama, a najponosniji je na više od 100 kilometara auto-puteva. Pamti se da je izlazio i noću, da proveri da li dovoljno svetli bela traka na Koridoru 10, da svaki novi kilometar pregleda nebrojeno puta, da kaže da mu je asfalt u venama i da je put ljudima velika sreća.

Inženjer geodezije Srećko Selaković kaže da je imao sreću što je radio sa čovekom koji poseduje toliko znanje i iskustvo koje se ne može, kako kaže, ni u školi ni na fakultetu naučiti, već koje se stiče radom, direktno na gradilištu.

Stanko je stekao penziju, ali je i u 72. godini u svojoj firmi. I dok niče nova zlatiborska saobraćajnica, ponavlja da samo najbolji građevinari mere život kilometrima, i to kvalitetnih puteva.

  • MIŠKOVIĆ

    3.6.2022 #1 Author

    odlično mnogo ranije je trebalo izgraditi ovakvu deonicu i rasteretiti saobraćaj u turističkom centru

    Odgovori

  • MARKO7

    3.6.2022 #2 Author

    Odlična deonica, u ovo treba ulagati!

    Odgovori

  • Dunja5

    3.6.2022 #3 Author

    super, konacno

    Odgovori

  • VERA

    3.6.2022 #4 Author

    Konačno da turistički centar prodiše.

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.6.2022 #5 Author

    Strucan kadar koji vodi sve i odlicna stvar za Zlatibor…

    Odgovori

  • Gaga45

    5.6.2022 #6 Author

    Odlicno bar nesto

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    5.6.2022 #7 Author

    Prevelika su ulaganja u Zlatibor. Gde su ostale planine u Srbiji?

    Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #8 Author

    Super za ustedu vremena

    Odgovori

  • Zoran Ristivojevic

    10.1.2023 #9 Author

    Uradite bar jedan javni toalet naZlatiboru??????

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...