Ministar Momirović u obilasku radova

Izgradnja Moravskog koridora teče po planu

AutomobiliInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

13.4.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Izgradnja Moravskog koridora teče po planu Izgradnja Moravskog koridora teče po planu
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ocenio je, tokom obilaska radova na petlji Ćićevac na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, u sklopu... Izgradnja Moravskog koridora teče po planu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ocenio je, tokom obilaska radova na petlji Ćićevac na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, u sklopu Moravskog koridora, da je u pitanju najmoderniji autoput u jugoistočnoj Evropi.

Ministar Momirović je istakao da će autoput najviših standarda, učiniti da se na teritoriji cele države podigne kvalitet za sve privrednike, radnike i građane. On je zahvalio radnicima i predstavnicima kompanije Behtel Enka na posvećenosti u izvođenju projekta, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Parulović, kao i predstavnici kompanije Behtel Enka.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić istakao je da se na gradnji Moravskog koridora intezivno radi kako bi se što pre omogućilo da građani Srbije počnu da koriste ovaj važan projekat i da je trenutno angažovano 2.897 radnika sa više od hiljadu jedinica mehanizacije.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Parulović istakla je da će završetkom autoputa Kruševac dobiti novu industrijsku zonu.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca, Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac – Adrani (53,8km), Adrani – Preljina (30,6km).

  • NINO

    14.4.2022 #1 Author

    Jako kvalitetan infrastrukturni projekat. Dobra deonica koja ce svima znaciti.

    Odgovori

  • MASVIDAL

    4.2.2024 #3 Author

    To je jedino dobro u ovoj drzavi

    Odgovori

  • SLAVICA

    4.2.2024 #4 Author

    Ekonomski tigar

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...