Ministar Momirović najavio i kraj tranzitnog saobraćaja kroz glavni grad

Završetak radova na obilaznici oko Beograda na proleće sledeće godine

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

31.8.2022 16:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Završetak radova na obilaznici oko Beograda na proleće sledeće godine Završetak radova na obilaznici oko Beograda na proleće sledeće godine
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović najavio je da će na proleće 2023. godine biti puštena u saobraćaj obilaznica oko Beograda. Momirović... Završetak radova na obilaznici oko Beograda na proleće sledeće godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović najavio je da će na proleće 2023. godine biti puštena u saobraćaj obilaznica oko Beograda.

Momirović je istakao da je ta saobraćajnica važna ne samo za glavni grad, već i za sve koji moraju tuda da prolaze, najavljujući da već narednog leta neće biti tranzitnog saobraćaja kroz Beograd.

„Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, gde je rešen i veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja eksproprijacije“, rekao je Momirović, prenosi agencija Beta.

Šef projekta obilaznice i predstavnik Puteva Srbije Aleksandar Kostadinović istakao je da se radovi izvode planiranom dinamikom, s ciljem da se završe u predviđenom roku.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra.

U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara – od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica, otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Ministarstvo taj projekat realizuje u saradnji sa Putevima Srbije, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...