SVE VEĆI TROŠKOVI OLIMPIJSKIH IGARA

Zbog nedolaska navijača iz inostranstva na Olimpijadu, Japan očekuje dodatni gubitak

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

23.3.2021 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zbog nedolaska navijača iz inostranstva na Olimpijadu, Japan očekuje dodatni gubitak Zbog nedolaska navijača iz inostranstva na Olimpijadu, Japan očekuje dodatni gubitak
Japan će izgubiti dodatnih 150 milijardi jena ili oko 1,37 milijardi dolara prihoda zbog odluke Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju u dogovoru sa... Zbog nedolaska navijača iz inostranstva na Olimpijadu, Japan očekuje dodatni gubitak

Japan će izgubiti dodatnih 150 milijardi jena ili oko 1,37 milijardi dolara prihoda zbog odluke Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju u dogovoru sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, da se Olimpijske i Paraolimpijske igre ove godine u glavnom gradu Japana održe bez navijača iz inostranstva, procena je Instituta Nomura. Kako je najavljeno, onim navijačima iz inostranstva koji su već kupili karte za najveću svetsku sportsku manifestaciju, novac će biti vraćen.

Kako je istaknuto, procena Instituta Nomura zasniva se na analizi domaćeg tržišta i nivoa potrošnje stranih turista pre početka pandemije korona virusa.

Foto: Pixabay.com

U Institutu Nomura navode da će gubitak prihoda najviše osetiti hoteli i restorani. Kako se upozorava, dodatni finansijski gubici mogli bi nastati ukoliko organizatori Olimpijade odluče da ograniče broj i japanskih gledalaca na sportskim borilištima tokom takmičenja, prenosi Novac.hr.

Inače, zbog odlaganja Olimpijade i dodatnih troškova vezanih za tu odluku, kao i merama protiv pandemije korona virusa, budžet za Olimpijske igre u Tokiju porastao je i sada iznosi oko 15,9 milijardi dolara.

Inače, Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da se održe od 24. jula od 9. avgusta 2020. godine, ali su zbog pandemije korona virusa odložene za godinu dana i trebalo bi da se održe ove godine od 23. jula do 8. avgusta.

  • Anna

    23.3.2021 #1 Author

    Iskreno, ne razumem. Ne bi bilo prvi put u istoriji da Olimpijske igre nisu održane. Lepo- odložiti ih za 4 godine. Do tada će se svakako rešiti pitanje pandemije i virusa. A ljubitelji sporta će moći da bodre svoje sunarodnike na terenima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...