Ugalj potreban za snabdevanje TE Nikola Tesla

Zeleno svetlo EPS-u za proširenje polja G u Kolubari

SrbijaVesti

26.1.2024 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Zeleno svetlo EPS-u za proširenje polja G u Kolubari Zeleno svetlo EPS-u za proširenje polja G u Kolubari
Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje površinskog kopa Polje G u rudarskom basenu... Zeleno svetlo EPS-u za proširenje polja G u Kolubari

Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje površinskog kopa Polje G u rudarskom basenu Kolubara u Lazarevcu, objavila je eKapija.

Površinski kop Polje G nalazi se u zapadnom delu kolubarsko ugljenog basena i počeo je sa radom nakon završene eksploatacije na kopu Veliki Crljeni, kao njegov zamenski kapacitet.

Kako je marta prošle godine navedeno u Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu ovog projekta, proširenje Polja G je potrebno zbog kašnjenja nabavke opreme za PK Radljevo.

U proširenoj zoni na istoku i jugoistoku može se, prema procenama, otkopati oko 6 miliona tona uglja, a postoji i mogućnost proširenja prema zapadu, gde bi se moglo dodatno otkopati oko 1,7 miliona tona uglja. Sa ovom proizvodnjom bi kop produžio životni vek za oko godinu i po dana, dok ne počne eksploatacija iz Radljeva.

Tada je istaknuto i da je ugalj sa kopa Polje G boljeg kvaliteta i da će se koristiti za potrebe TE Nikola Tesla u Obrenovcu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...