ZELENO SVETLO ZA SRBIJU Našim državljanima omogućen ulazak u Mađarsku

BiznisEURegionSrbijaTurizamVesti

3.7.2020 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

ZELENO SVETLO ZA SRBIJU Našim državljanima omogućen ulazak u Mađarsku ZELENO SVETLO ZA SRBIJU Našim državljanima omogućen ulazak u Mađarsku
Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu „bezbednih“ država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio... ZELENO SVETLO ZA SRBIJU Našim državljanima omogućen ulazak u Mađarsku

Mađarska neće uvažiti zahtev EU da na listu „bezbednih“ država, kada je reč o pandemiji korona virusa, doda zemlje izvan EU, osim Srbije, izjavio je u četvrtak premijer Viktor Orban.

„Po prvi put, ne možemo da podržimo zahtev EU, zato što bi to bilo protiv zdravstvenih interesa mađarskog naroda“, naveo je Orban u video-poruci na „Fejsbuku“, prenosi Rojters.

Orban je dodao da će za ljude koji prolaze kroz Mađarsku na putu ka drugim državama biti ponovo upostavljen „humanitarni koridor“, koji je postojao i u vreme kada je prvi talas pandemije u Evropi bio na vrhuncu.

„Svako ko prolazi kroz Mađarsku moraće da koristi taj koridor. Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj put i na snazi će biti stroga granična kontrola“, naveo je Organ.

Savet EU, podseća Tanjug, usvojio je preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.

  • Stefan

    3.7.2020 #1 Author

    Znaci Mađarska i Španija fino

    Odgovori

  • Jelena

    3.7.2020 #2 Author

    Nama su svuda otvorena vrata. Čime li smo ovo zaslužili?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...