Očekuju se nove investicije

Zijin uvećao budžet grada Bora, smanjen i broj nezaposlenih

SrbijaVesti

10.11.2021 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zijin uvećao budžet grada Bora, smanjen i broj nezaposlenih Zijin uvećao budžet grada Bora, smanjen i broj nezaposlenih
Sa 1,8 milijardi dinara koliko je iznosio budžet grada Bora 2018. godin,e kada je u decembru većinski vlasnik RTB Bor postala kompanija Zijin, uvećan... Zijin uvećao budžet grada Bora, smanjen i broj nezaposlenih

Sa 1,8 milijardi dinara koliko je iznosio budžet grada Bora 2018. godin,e kada je u decembru većinski vlasnik RTB Bor postala kompanija Zijin, uvećan je na tri milijarde ove godine.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da bi iduće godine, na osnovu projekcija, budžet grada trebalo da dostigne četiri milijarde dinara, a to znači nove, veće investicije.

Broj nezaposlenih koji je na evidenciji NSZ u minule tri godine smanjio se sa 6.500 na 3.500 i to je ogroman pomak, ocenio je Milikić, naglašavajući da se najveći deo Borana, oko dve trećine, zaposlio u Zijinu, a ostali su se zaposlili uglavnom u preduzećima koja sarađuju sa ovom kompanijom, piše Danas.

Prosečna zarada u Boru, ne računajući Zijin, u 2018. godini iznosila je oko 53.000, a 2021. godine je 74.500 dinara. U ovoj kompaniji je prosečna plata sa 68.000 u 2018. godini porasla na 98.000 dinara i ima dalju tendenciju rasta, a to se odražava na gradski budžet.

Znatno veći gradski budžet, četiri milijarde dinara u idućoj godini, kako je to rekao gradonačelnik Milikić “omogućava da uradimo sve ono što smo započeli”.

Znatno veće investicije od komunalne infrastrukture do obrazovanja i socijalne zaštite povoljno će uticati na povećanje standarda i poboljšanje uslova života i rada u gradu i borskim selima, kažu nadležni.

U ponedeljak 15. novembra o trećem ovogodišnjem rebalansu budžeta izjasniće se odbornici Skupštine opštine Majdanpek. Rebalans, po kome su planirani prihodi povećani za 41 milion dinara, prihvaćen je na sednici Opštinskog veća. Prihodi su uvećani po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina i poreskih prihoda.

Budžet majdanpečke opštine uvećan je za 3,6 odsto i sada iznosi 1,189 milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...