Mihajlovićeva za Biznis.rs o aktivnostima inspekcija zbog zagađenja u raznim delovima Srbije

Zaštita životne sredine u rudarstvu prioritet, nastavljaju se kontrole inspekcija

SrbijaVesti

14.4.2021 11:58 Autor: Gordana Bulatović 3

Zaštita životne sredine u rudarstvu prioritet, nastavljaju se kontrole inspekcija Zaštita životne sredine u rudarstvu prioritet, nastavljaju se kontrole inspekcija
Nadležne inspekcije izrekle su mere zbog zagađenja životne sredine pri bavljenju rudarskim aktivnostima i u rudniku Jama i zbog zađenja reke Pek. Sa kontrolama... Zaštita životne sredine u rudarstvu prioritet, nastavljaju se kontrole inspekcija

Nadležne inspekcije izrekle su mere zbog zagađenja životne sredine pri bavljenju rudarskim aktivnostima i u rudniku Jama i zbog zađenja reke Pek. Sa kontrolama će se nastaviti i u narednom periodu, potvrđuje za Biznis.rs potpredsednica Vlade i ministarka energetike i rudarstva prof.dr Zorana Mihajlović.

„Ministarstvo je reagovalo po pritužbama građana koji žive u okolini rudnika Jama. Nadležni rudarski inspektor je od 8. do 15. marta izvršio inspekcijski nadzor nakon čega je naložio obustavu radova na proširenju rudnika Jama, to jest na izgradnji tri ventilaciona okna, servisnog okna i niskopa u ovom rudniku“, kaže ministarka Mihajlović.

Drugi slučaj narušavanja životne sredine na koje je inspekcija reagovala jeste zagađenje reke Pek. U inspekcijskoj kontroli učestvovale su inspekcije tri različita ministarstva, rudarski inspektor izrekao je mere kompaniji „Ziđin koper“ koja je dobila rok do 30. aprila da otkloni sve nepravilnosti. „Budući da potencijalnih zagađivača sigurno ima još, u narednom periodu će sve tri inspekcije nastaviti da se bave ovim problemom, kako bi se utvrdili svi potencijalni zagađivači reke Pek i ona dovela u prvobitno stanje, pre ovog zagađenja“, ističe ministarka energetike i rudarstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...