Opština Majdanpek opredelila četiri miliona dinara za subvencije

Zna se koje će firme ugrađivati solarne panele

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

10.2.2022 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Zna se koje će firme ugrađivati solarne panele Zna se koje će firme ugrađivati solarne panele
Кomisija za praćenje realizacije pojedinačnih projekata energetske sanacije na teritoriji opštine Majdanpek objavila je preliminarnu listu vrednovanja i rangiranja privrednih subjekata za učešće u... Zna se koje će firme ugrađivati solarne panele

Кomisija za praćenje realizacije pojedinačnih projekata energetske sanacije na teritoriji opštine Majdanpek objavila je preliminarnu listu vrednovanja i rangiranja privrednih subjekata za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća na teritoriji opštine Majdanpek putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Za ugradnju solarnih panela javilo se 15 firmi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Ćuprije, Kraljeva, Kaća, Gospođinaca, Petrovca na Mlavi i Zemuna i sve se nalaze na premilinarnoj listi, piše Danas.

Nadležni u opštini Majdanpek navode da podnosioci prijava imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri dana i da nadležnoj komisiji mogu podneti prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste (koja je objavljena na sajtu Opštine Majdanpek). Odluku o prigovoru komisija donosi u roku od petnaest dana od dana njegovog prijema.

Na osnovu Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, usvojenog krajem prošle godine, sufinansiraće se mera ugradnje solarnih panela, pratećih nosača panela, neophodne instalacije za proizvodnju električne energije kapaciteta do, i jednako, šest kilovata (kW) instalisane snage solarnih panela za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije.

Sufinansiraće se takođe i izrada neophodne tehničke dokumentacije, izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije, kao i izveštaja o ugradnji mernog mesta koji je u skladu sa zakonom neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednom kW instalisane snage solarnih panela kapaciteta do, i jednako, šest kW iznosiće 70.000 dinara i obuhvatiće se sve radove, opremu i izveštaje.

Za ovu meru energetske sanacije u budžetu opštine Majdnapek opredeljeno je četiri miliona dinara subvencija.

  • Milovan94

    10.2.2022 #1 Author

    Nadam se da će firma odraditi posao na nivou.

    Odgovori

  • FLAME

    10.2.2022 #2 Author

    Javilo se 15 firmi, a već se uveliko zna ko će dobiti tender, ako tendera uopšte i bude. Mada moraće. To su ogromne pare u pitanju, i ako bude tendera zna se ko će ga dobiti. Svakako podržavam firmu koja ce raditi solarne panele i ugradnju istih bilo gde jer je isplativo prvenstveno, i sa druge strane to više nije ni budućnost, odavno je trebala da nam bude sadašnjost. Ali nikada nije kasno.

    Odgovori

  • FRUIT04

    10.2.2022 #4 Author

    Sve se zna unapred, umesto da se da novoosnovanim firmama omogici start poslovanje.

    Odgovori

  • IVAN

    14.11.2022 #5 Author

    Sve se zna unapred

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...