Firma Roxe Holding spremna za listiranje

Kompanija za isplate preko blokčejna prikupila 3,65 milijardi dolara za izlazak na berzu

Bolji posaoHi-techLifestylePoslovanje

22.6.2022 18:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija za isplate preko blokčejna prikupila 3,65 milijardi dolara za izlazak na berzu Kompanija za isplate preko blokčejna prikupila 3,65 milijardi dolara za izlazak na berzu
Kompanija Roxe Holding koja se bavi isplatama u okviru blokčejn tehnologije uskoro će izaći na berzu kroz spajanje sa “blanko ček” kompanijom Goldenstone Acquisition... Kompanija za isplate preko blokčejna prikupila 3,65 milijardi dolara za izlazak na berzu

Kompanija Roxe Holding koja se bavi isplatama u okviru blokčejn tehnologije uskoro će izaći na berzu kroz spajanje sa “blanko ček” kompanijom Goldenstone Acquisition sa kombinovanom vrednošću od 3,65 milijardi dolara, navode izvori upućeni u poslovanje kompanija.

Ovaj ugovor posebno privlači pažnju zbog nepovoljne situacije koja trenutno vlada na tržištu kriptovaluta, čija vrednost konstantno opada. Pritom, ulagači gube interesovanje za kompanije koje na berzu izlaze kroz akvizicije specijalne namene (SPAC) zbog razočaravajućih prinosa od takvih investicija.

Nijedan od investitora kompanije Roxe ne planira da proda svoj udeo, navode izvori.

Kompanija Goldenstone je u martu ove godine prikupila 57,5 miliona dolara, što je znatno manje od vrednosti ugovora, piše The Business Times.

Ulagači kompanije Roxe imaće pravo na zaradu za dodatne akcije u kombinovanoj kompaniji ukoliko se dostigne ciljana cena deonica, navode izvori i dodaju da bi vest o zaključenom ugovoru trebalo da bude objavljena u četvrtak.

Osnovana 2019. godine, kompanija Roxe povezuje banke, firme za isplatu i slanje novca, omogućavajući međunarodne isplate u tokenima podržanim blokčejn tehnologijom. Ova kompanija ne koristi kriptovalute.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.