Hyundai Motor u novom naletu

E-automobil Ionik 6 obara sve rekorde već u pretprodaji

AutomobiliBiznisFirme u fokusuLifestyleU fokusu

23.8.2022 20:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

E-automobil Ionik 6 obara sve rekorde već u pretprodaji E-automobil Ionik 6 obara sve rekorde već u pretprodaji
Novo električno vozilo Ionik 6 kompanije Hyundai Motor dobro je počelo sa 37.446 porudžbina u pretprodaji za vozilo prvog dana pre rezervacije, saopštio je... E-automobil Ionik 6 obara sve rekorde već u pretprodaji

Novo električno vozilo Ionik 6 kompanije Hyundai Motor dobro je počelo sa 37.446 porudžbina u pretprodaji za vozilo prvog dana pre rezervacije, saopštio je proizvođač automobila u utorak.

Hyundai Motor je u ponedeljak počeo da prima prednarudžbine za Ionik 6, i ovo vozilo je dobilo najviše prednarudžbina prvog dana u istoriji prodaje automobila na južnokorejskom tržištu, premašivši 23.760 prednarudžbi koje je Ionik 5 dobio pre godinu i po dana, piše Korea Times.

Kompanija je saopštila da velika popularnost modela Ionik 6 pokazuje da južnokorejski potrošači misle da će novo vozilo promeniti igru u eri električnih vozila (EV).

„Inovativni dizajn enterijera i eksterijera Ionik 6 i odlična kilometraža, što je bilo moguće zahvaljujući našim najboljim aerodinamičkim performansama u klasi i novim tehnologijama koje pružaju nova iskustva električnih vozila, izgleda da su naišli na veliko odobravanje od kupaca,“ Rekao je portparol Hyundai Motora.

Hyundai Motor je predstavio svoju EV limuzinu na Međunarodnom sajmu automobila u Busanu u julu. Ubrzo nakon što je vozilo predstavljeno, Ionik 6 je dobio dobre reakcije potrošača i medija sa svojim modernizovanim spoljašnjim dizajnom i naprednom aerodinamičkom efikasnošću sa niskim koeficijentom otpora od samo 0,21.

Kompanija je saopštila da Ionik 6 dobija mnogo pozitivnih kritika od velikih medija u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

„Auto Motor und Sport, nemački automobilski magazin, rekao je da je Ionik 6 postigao najviši nivo aerodinamičkih performansi među vozilima masovne proizvodnje primenom različitih aerodinamičkih tehnologija kao što su spoljašnje aktivne vazdušne klapne“, saopštio je Hyundai Motor.

Kompanija je dodala da je američki automobilski magazin Car and Driver takođe pohvalio Ionik 6, rekavši da „automobil koji se masovno proizvodi jasno otkriva i retro i futuristički izgled“.

  • SUNCOKRET

    24.8.2022 #1 Author

    Svaka čast za Hunday, veliki je uspeh dobiti tolike pohvale u trci za najboljim električni vozilom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...