Dvestapedeset inženjera postaje deo grupe

HTEC preuzeo kompaniju Syrmia

BiznisHi-tech

8.2.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

HTEC preuzeo kompaniju Syrmia HTEC preuzeo kompaniju Syrmia
Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, preuzela je... HTEC preuzeo kompaniju Syrmia

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, preuzela je kompaniju Syrmia iz Beograda.

Ovom akvizicijom HTEC proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i embedded softverskog inženjerstva, stvarajući dodatnu vrednost i nove mogućnosti za klijente i zaposlene obe kompanije, prenosi Netokracija.

Timu pomenute kompanije pridružiće se 250 vrhunskih inženjera iz kompanije Syrmia, sa iskustvom u različitim oblastima i sa fokusom na embedded softvere, mašinsko učenje i razvijanje naprednih tehnologija u automobilskoj industriji i multimediji.

Štaviše, Syrmia je osnovana u Novom Sadu, 2018. godine, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci. Takođe, kompanija poseduje visok stepen ekspertize u domenu mašinskog učenja i razvoja embedded softvera, sa fokusom na primene u različitim oblastima i industrijama.

„Saradnja naše dve kompanije nosi ogroman potencijal, kako za naše klijente, tako i za zaposlene. Ostajemo verni svojim osnovnim vrednostima i sa velikim entuzijazmom pravimo zajedničke planove za budućnost. Sa nestrpljenjem očekujem predstojeći dinamičan period koji ova transformacija donosi i uspehe koji će proisteći iz ove saradnje“, istakao je Đorđe Simić, operativni direktor kompanije Syrmia.

Foto: Freepik.com

Globalni uspeh obe kompanije rezultat je njihove sposobnosti da privuku izuzetne talente i profesionalce, kao i da obezbede vrhunske usluge svojim klijentima, od startapa do Fortune 500 kompanija. HTEC i Syrmia ujedinjeni žele da kreiraju najbolju platformu za profesionalno napredovanje i razvoj karijera svojih zaposlenih. Suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC Aleksandar Čabrilo kaže da se raduje što je SYRMIA postala integralni deo ove kompanije.

„Kao tim ostajemo posvećeni tome da, sa jedne strane, obezbedimo uslove za profesionalni razvoj vrhunskih talenata koje zapošljavamo širom sveta, a sa druge, da našim klijentima i dalje omogućavamo da, koristeći najnovije tehnologije, brzo inoviraju svoje poslovanje u veoma dinamičnom okruženju“, kaže Čabrilo.

HTEC i Syrmia bave se razvojem sofisticiranih digitalnih proizvoda i pružaju usluge razvoja hardvera i softvera najpoznatijim svetskim high-tech kompanijama, perspektivnim startapima i globalnim preduzećima u najrazličitijim industrijama i delovima sveta, rešavajući neke od najtežih inženjerskim problema i kreirajući digitalne proizvode sledeće generacije.

Foto: Unsplash.com

Podsetimo, HTEC je osnovan 2008. godine, kao startap, u tehnološkom inkubatoru Univerziteta u Beogradu. Danas HTEC privlači najveće inženjerske talente širom Jugoistočne Evrope, i prisutan je na 23 lokacije širom sveta. Razvojni centri nalaze se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu.

Sedište kompanije je u Silicijumskoj dolini, a poslovna predstavništva i timovi koji se bave dizajnom digitalnih proizvoda su u Londonu, Njujorku, Amsterdamu, Stokholmu, Geteborgu i Mineapolisu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...