Osim sajta za zapošljavanje, ova grupacija okuplja još pet čuvenih portala

Infostud grupa menja ime u Inspira

BiznisFirme u fokusu

25.10.2022 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Infostud grupa menja ime u Inspira Infostud grupa menja ime u Inspira
Najveća domaća internet kompanija Infostud grupa posle 22 godine poslovanja menja ime u Inspira grupa. Istovremeno njihov prvi i najveći biznis Poslovi Infostud, koji... Infostud grupa menja ime u Inspira

Najveća domaća internet kompanija Infostud grupa posle 22 godine poslovanja menja ime u Inspira grupa. Istovremeno njihov prvi i najveći biznis Poslovi Infostud, koji je lider u oblasti zapošljavanja u Srbiji, zadržava ime Infostud – centar za zapošljavanje i razvoj karijere.

U saopštenju se navodi da ova promena označava novu fazu rasta kompanije i biznisa pod njenom kapom, a da je istovremeno i odgovor na percepciju dela javnosti, koji već nekoliko godina unazad sajt za zapošljavanje poslovi.infostud.com prepoznaje kao Infostud, iako je Infostud grupa zapravo krovna kompanija koja osim ovog sajta okuplja i druge uspešne digitalne biznise.

Inspira grupa će se zato, kako je najavljeno, usmeriti na izgradnju novog krovnog brenda i razvoj svojih šest biznisa. Tako, osim Centra za zapošljavanje Infostud, ova grupacija razvija i najveće sajtove iz auto industrije (polovniautomobili.com), nekretnina (4zida.rs), e-trgovine (internet-prodaja-guma.com, prodajadelova.rs, autohub.rs) i osiguranja (osiguranik.com).

Pomenuta grupacija zapošljava više od 300 ljudi u Subotici i Beogradu, a sajtove u okviru Inspira grupe dnevno poseti više od 400.000 ljudi.

„Tokom godina potvrdili smo poziciju digitalnog životnog saputnika svojih korisnika, jer im pomažemo prilikom rešavanja važnih životnih pitanja – obrazovanja, pronalaženja posla, kupovine nekretnine, vozila ili osiguranja. To nije mala odgovornost, a novi identitet, na početku treće dekade našeg poslovanja, podstaknuće nas da budemo još bolji u razvoju novih usluga“, izjavio je jedan od osnivača i direktor Inspira grupe Branimir Gajić.

Branimir Gajić / Foto: Inspira

On je naglasio da njihov prvi i najveći biznis pod imenom Infostud nastavlja poslovanje kao grupacija biznisa za zapošljavanje, dok će Inspira grupa kao centrala svim biznisima nastaviti da pruža sistemsku podršku i fleksibilnost u radu.

„U načinu poslovanja ostajemo inovativni uz praćenje tržišnih i tehnoloških trendova pomažući biznisima u razvoju novih usluga za korisnike,“ istakao je Gajić.

Ime menja i dosadašnji Infostud hub, coworking prostor i edukativni centar koji je ova kompanija pokrenula u Subotici. On će pod imenom Inspira hub nastaviti svoju delatnost koja pored coworking-a podrazumeva razvoj preduzetništva, mentorstva, lični razvoj u IT industriji i druge delatnosti korisne za zajednicu. 

Inspira grupa će kroz članstvo u organizaciji Inicijativa Digitalna Srbija, i drugim udruženjima, nastaviti da daje aktivnu podršku nacionalnim društveno odgovornim projektima, a na lokalnom nivou pokretač je i nekih novih. Poslednji primer je osnivanje organizacije IT Subotica 2030 koja povezuje subotičke IT kompanije i obrazovne ustanove sa ciljem da Subotica postane regionalni IT centar.

INFOSTUD 3 DOO SUBOTICA

VLADIMIRA NAZORA 7, 24000 Subotica, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
9.848.114,63 (2021)
Broj zaposlenih:
182 (2021)
 • TATJANA

  25.10.2022 #1 Author

  Navikli smo na Infostud pa je dobro da ce i ostati tako

  Odgovori

 • Dunja5

  25.10.2022 #2 Author

  Pa dobro udružuju se, nadam se da ce fino svi poslovati.

  Odgovori

 • GOCA BG

  29.10.2022 #3 Author

  Ozbiljno rade,sire svoje poslovanje,svaka cast..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...