Pre imenovanja radila u Evropskoj banci za obnovu i razvoj

Izabrana nova regionalna direktora IFC-a za Evropu

Biznis

28.5.2024 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izabrana nova regionalna direktora IFC-a za Evropu Izabrana nova regionalna direktora IFC-a za Evropu
Međunarodna finansijska korporacija (IFC), imenovala je Ines Rohu (Ines Rocha) na poziciju regionalne direktorke za Evropu. Sa sedištem u Beču, ona preuzima vodeću ulogu u podsticanju ulaganja... Izabrana nova regionalna direktora IFC-a za Evropu

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), imenovala je Ines Rohu (Ines Rocha) na poziciju regionalne direktorke za EvropuSa sedištem u Beču, ona preuzima vodeću ulogu u podsticanju ulaganja u privatni sektor i kreiranju radnih mesta u centralnoj i istočnoj Evropi, sa posebnim akcentom na jačanje zelenog rasta, digitalnih tehnologija, finansijske inkluzije.

Na ovoj poziciji, Roha će predvoditi mere koje IFC preduzima kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine i napore koje IFC čini da podstakne razvoj poslovanja u zemljama zapadne Evrope, usmeravanjem kapitala i znanja u održivi ekonomski rast na tržištima u usponu, piše Forbes.

Pre ovog imenovanja radila je u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) gde je pokrivala finansijske institucije, uključujući banke Evropske unije, strukturirano finansiranje i obezbeđivanje podrške malim preduzećima širom centralne i istočne Evrope.

Nova regionalna direktorka će biti odgovorna za vođenje regionalnih timova IFC-a u zemljama zapadne, centralne i istočne Evrope i upravljanje odnosima sa glavnim klijentima, vladama i drugim partnerima. Ines će, takođe, biti zadužena za oblikovanje i usmeravanje sprovođenja strategije IFC-a u regionu, saradnju sa Svetskom bankom i agencijom MIGA, razvoj poslovanja i nadgledanje operacija IFC-a u različitim sektorima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.