poseduje bogato iskustvo

Ivan Leposavić novi direktor Beogradske berze

NovacSrbija

31.8.2023 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ivan Leposavić novi direktor Beogradske berze Ivan Leposavić novi direktor Beogradske berze
Nakon 22 godine rada na Beogradskoj berzi, od kojih osam godina na mestu direktora Berze, Siniša Krneta se povlači sa čela ove institucije. Kako... Ivan Leposavić novi direktor Beogradske berze

Nakon 22 godine rada na Beogradskoj berzi, od kojih osam godina na mestu direktora Berze, Siniša Krneta se povlači sa čela ove institucije. Kako piše u zvaničnom saopštenju, za novog izvršnog direktora Beogradske berze njen Nadzorni odbor imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije.

Po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze Leposavić preuzima od 01.09.2023. godine.

Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, Ivan Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistocne Evrope – EKI Investment Group, u kojoj je bio angažovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine. Svoju karijeru nastavio je u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke u kojoj je punih jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca na projektima vrednim više milijardi dolara u više od 20 zemalja Evrope i Centralne Azije, piše u saopštenju.

Posle magistriranja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Leposavić se usavršavao na Harvard Kennedy School i Columbia Business School, gde se fokusirao na oblasti međunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje („Value Investing“). Takođe, poseduje i CFA level 1 sertifikat.

S druge strane, dosadašnji direktor Siniša Krneta profesionalnu karijeru na tržištima kapitala započeo je kao futures trader pre više od 25 godina, da bi 2001. godine prihvatio poziv da se pridruži rastućem timu Beogradske berze na kojoj je u hijerarhiji napredovao od pozicije rukovodioca odeljenja za trgovanje, preko direktora sektora poslovnih operacija do izvršnog direktora. Vodio je i učestvovao u vođenju svih razvojnih projekata Beogradske berze, počevši od izgradnje prvog sistema za elektronsko trgovanje obveznicama, pa do poslednje verzije aktuelne berzanske platforme BelexFIX.

Radom na Beogradskoj berzi stekao je i reputaciju berzanskog eksperta u zemlji i van nje, a koju je potvrdio kroz brojne uloge predavača i govornika na nacionalnim i međunarodnim stručnim konferencijama, uključujući i Svetski kongres berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...