detekcija putnika u vozilu

LG Innotek razvija senzor u kabini vozila vrhunske klase

AutomobiliBiznisHi-techLifestyle

28.6.2022 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

LG Innotek razvija senzor u kabini vozila vrhunske klase LG Innotek razvija senzor u kabini vozila vrhunske klase
LG Innotek je razvio radarski modul u kabini vozila koji može detektovati putnike u automobilu kao deo svojih napora da iskoristi brzo rastući posao... LG Innotek razvija senzor u kabini vozila vrhunske klase

LG Innotek je razvio radarski modul u kabini vozila koji može detektovati putnike u automobilu kao deo svojih napora da iskoristi brzo rastući posao u vezi sa prepoznavanjem automobila i osoba koje ga koriste, saopštila je ova kompanija u utorak.

Naime, radarski modul u kabini je komponenta koja detektuje prisustvo ili kretanje putnika pomoću radio talasa, piše KoreaTimes.

Napravljen je kombinovanjem radarskih čipova, antena i komunikacionih čipova i obično se montira na plafon pored drugog reda sedišta ili sa strane retrovizora.

Proizvod se koristi uglavnom za otkrivanje prisustva dece i sprečavanje krađe vozila. LG Innotek je saopštio da potražnja za senzorskom opremom raste za sve više zemalja, uključujući i Južnu Koreju, koje traže od proizvođača automobila da ove senzore stave u obaveznu upotrebu.

U Južnoj Koreji automobili koji prevoze decu moraju da instaliraju senzore u kabini. Evropa planira da od 2023. godine doda test za otkrivanje prisustva dece u vozilima prilikom izdavanja licence za prodaju novih automobila. Sjedinjene Američke Države planiraju da postave obaveznu instalaciju funkcije otkrivanja prisustva dece u vozila kako bi sprečile nesreće sa bebama od 2025. godine“, rekao je portparol kompanije.

Među različitim vrstama proizvoda za detekciju u kabini, LG Innotek je saopštio da je njegov radarski modul u kabini najbolji u klasi jer ima 40 odsto veću rezoluciju od drugih proizvoda, što znači da LG Innotek proizvod može preciznije razlikovati objekte. Njegov modul je takođe 30 odsto brži od ostalih proizvoda.

„Radar može precizno da otkrije prisustvo putnika, čak i ako su prisutni predmeti kao što su odeća i ćebad. Pošto koristi radio talase, nema brige o narušavanju privatnosti“, saopštili su iz ove kompanije.

 • GOCA BG

  28.6.2022 #1 Author

  Kao u filmovima…

  Odgovori

 • kaćica

  28.6.2022 #2 Author

  Previse tehnologije sto se tice svega.

  Odgovori

 • GINKO

  29.6.2022 #3 Author

  Odlicna stvar, bravo za njih, jos samo da mu i cena bude pristupačna svakom džepu…

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  29.6.2022 #4 Author

  Koliko je daleko otišao razvoj tehnologije.

  Odgovori

 • SNEZANA

  29.6.2022 #5 Author

  Tehnologija iz dana u dan sve vise napreduje

  Odgovori

 • Anna

  2.7.2022 #6 Author

  Ne shvatam praktičnu svrhu ovog sistema. Ali, videćemo….

  Odgovori

 • LUKA

  3.7.2022 #7 Author

  Zanimljiva vest

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...