Među rizičnim modelima i Solterra kompanije Subaru

Toyota povlači sa tržišta 2.700 električnih vozila

AutomobiliLifestyleSvet

24.6.2022 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Toyota povlači sa tržišta 2.700 električnih vozila Toyota povlači sa tržišta 2.700 električnih vozila
Iz kompanije Toyota Motor saopšteno je da će povući sa tržišta 2.700 električnih vozila iz prve masovno proizvedene serije za globalno tržište zbog potencijalno... Toyota povlači sa tržišta 2.700 električnih vozila

Iz kompanije Toyota Motor saopšteno je da će povući sa tržišta 2.700 električnih vozila iz prve masovno proizvedene serije za globalno tržište zbog potencijalno labavih točkova.

Jedan on najprodavanijih automobilskih brendova podneo je Ministarstvu saobraćaja u Japanu zahtev za povlačenje modela terenca bZ4X. Od 2.700 vozla, njih 2.200 je proizvedeno za evropsko tržište, 260 vozila za Sjedinjene Američke Države, 10 za Kanadu i 110 za Japan, saopšteno je iz kompanije.

Kompanija Subaru Corp je najavila povlačenje 2.600 vozila modela Solterra, prvog u potpunosti električnog vozila razvijenog u saradnji sa kompanijom Toyota, a razlog su, takođe, nesigurni točkovi, piše Reuters.

Japanski bezbednosni regulator naveo je da oštra skretanja i iznenadna kočenja mogu da dovedu do toga da se šrafovi točkova olabave, zbog čega se javlja rizik da bi točkovi mogli otpasti sa vozila.

Regulator je savetovao prestanak korišćenja vozila dok se ne obave trajne popravke. Automobili koji su povučeni u Japanu nisu dostavljeni kupcima, jer je njihova namena bila za izlaganje i test vožnje, navode portparoli automobilskih kompanija.

“Iskreno se izvinjavamo zbog bilo kakve neprijatnosti do koje je ova situacija mogla dovesti”, navode iz kompanije Toyota, dodajući da bi obavili popravke u najkraćem mogućem roku, ali da ispituju uzroke.

Iz kompanije je navedeno da nisu povučeni svi modeli, ali portparol nije želeo da navede koliko je ukupno vozila proizvedeno.

Kada je u pitanju Subaru, većina vozila bilo je namenjeno za predstavništva i nijedno nije isporučeno kupcima u Sjedinjenim Američkim Državama, naveo je portparol te kompanije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...