U prvom tromesečju nemačka kompanija zaradila oko dve milijarde evra više

Prihodi od prodaje Porschea skočili za skoro 30 odsto

AutomobiliBiznisFirme u fokusuPoslovanje

4.5.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prihodi od prodaje Porschea skočili za skoro 30 odsto Prihodi od prodaje Porschea skočili za skoro 30 odsto
Nemački proizvođač sportskih automobila Porsche saopštio je da u prvom kvartalu ima rast prihoda od prodaje od 25,5 odsto na 10,10 milijardi evra, u... Prihodi od prodaje Porschea skočili za skoro 30 odsto

Nemački proizvođač sportskih automobila Porsche saopštio je da u prvom kvartalu ima rast prihoda od prodaje od 25,5 odsto na 10,10 milijardi evra, u poređenju sa 8,04 milijarde evra u prethodnoj godini.

Operativna dobit u prvom tromesečju porasla je na 1,84 milijarde evra sa prošlogodišnjih 1,47 milijardi evra, prenosi SeeBiz pozivajući se na DPA.

Iz kompanije Porsche, u kojoj Volkswagen Grupa sa sedištem u Volfsburgu ima većinski udeo, rečeno je da su isporuke kupcima u prvom tromesečju porasle za 18 procenata na godišnjem nivou, na 80.767.

Komentarišući rezultate, zamenik predsednika Izvršnog odbora i član odbora za finansije i informatiku u kompaniji Luc Meške (Lutz Meschke), istakao je da je značajan rast rezultat brojnih činilaca kao što su veća prodaja Grupe, nastavak pozitivnih cena, i učinaka.

Naglasio je da zadržavaju poziciju vodeći strategiju modernog luksuza napred, u interesu njihovih kupaca.

Porsche je održao svoj godišnji prihod od prodaje između 40 milijardi evra i 42 milijarde evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...