Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

IZVESNO REGULISANJE LICENCI ZA TURISTIČKE AGENCIJE Rešavamo pitanje bankarskih garancija i polisa osiguranja, kaže Ljajić

BiznisNovacOsiguranjeTurizam

7.10.2020 15:04 Izmenjeno: 11:51 Autor: Ljiljana Begović 2

IZVESNO REGULISANJE LICENCI ZA TURISTIČKE AGENCIJE Rešavamo pitanje bankarskih garancija i polisa osiguranja, kaže Ljajić IZVESNO REGULISANJE LICENCI ZA TURISTIČKE AGENCIJE Rešavamo pitanje bankarskih garancija i polisa osiguranja, kaže Ljajić
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dobilo je zvaničan predlog Udruženja banaka Srbije, koji uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja, u cilju nalaženja... IZVESNO REGULISANJE LICENCI ZA TURISTIČKE AGENCIJE Rešavamo pitanje bankarskih garancija i polisa osiguranja, kaže Ljajić

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dobilo je zvaničan predlog Udruženja banaka Srbije, koji uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja, u cilju nalaženja rešenja za obnovu licenci turističkim agencijama.

„Ostaje još da rešimo ko bi bio tzv. “titular“ garancije, odnosno ko bi ih aktivirao u slučaju nesolventnosti agencija. O tome razgovaramo sa Privrednom komorom Srbije i udruženjima turističkih agencija, kao mogućim korisnicima garancija“, rekao je ministar Rasim Ljajić.

Foto:Sh.wikipedia.org

Ljajić je najavio i da će predstavnici Ministarstva 9. oktobra održati sastanak sa pojedinim osiguravajućim kućama, koje su izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama.

„Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika. Sam sad veći optimista nego pre nekoliko dana. Nadam se da ćemo izaći iz ove pat pozicije“, zaključio je Ljajić, prenosi Tanjug.

 • Tajči

  7.10.2020 #1 Author

  Naći će rešenje, samo malo dižu paniku, to je normalno u Srbiji.

  Odgovori

 • Gabi

  7.10.2020 #2 Author

  Dobro je da se ide ka rešenju, a agencije da bi nastavile da posluju, moraće da prilagode ponudu shodno okolnostima

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...