Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

OTKAZUJU SE SVA PUTOVANJA DO 31. MAJA, preporučila YUTA turističkim agencijama

BiznisSrbijaTurizamVesti

4.5.2020 18:55 Izmenjeno: 14:54 Autor: Aleksandra Vasić 0

OTKAZUJU SE SVA PUTOVANJA DO 31. MAJA, preporučila YUTA turističkim agencijama OTKAZUJU SE SVA PUTOVANJA DO 31. MAJA, preporučila YUTA turističkim agencijama
Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA) poslala je u ponedeljak preporuku turističkim agencijama članicama da se putovanja otkažu do 31. maja, jer okolnosti u... OTKAZUJU SE SVA PUTOVANJA DO 31. MAJA, preporučila YUTA turističkim agencijama

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA) poslala je u ponedeljak preporuku turističkim agencijama članicama da se putovanja otkažu do 31. maja, jer okolnosti u našoj zemlji, ali i mnogo šire, to ne omogućavaju, rekao je za Tanjug direktor Aleksandar Seničić.

Prema njegovim rečima, prvobitno je YUTA dala procenu da se putovanja otkažu od 15. marta do 15. maja, međutim, s obzirom na trenutne oklonosti, dodaje Seničić, doneta je preporuka da se realizacija putovanja ipak otkaže do 31. maja.

„Mislim da je za očekivati da se taj datum promeni na 15. jun u nekom periodu. Nismo hteli toliko daleko da idemo. Procena da se putovanja ne realizuju od 15. marta do 15. maja je bila dobra, a sada idemo postepeno. Osluškujemo, ne zavisi samo od naše vlasti i zemlje, već i od zemalja u koje se putuje“, rekao je Seničić.

On navodi da u ovom trenutku ima samo nekoliko zemalja koje nemaju karantin i restriktivne mere, ali da je ipak većina zemalja u blokadi – zatvorene su gradnice, aerodromi delimično otvoreni, važe karantinski uslovi.

Iako se aviosaobraćaj u zemlji, kako je ranije najavljeno, otvara 18. maja, u takvim uslovima nemoguće je da se realizuju turistička putovanja, dodaje Seničić.

„To što će putovanja početi, to se pre svega odnositi na familije i službena putovanja, ali za turistička još nemamo regulative kako će to funkcionisati“, zaključio je Seničić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...