Problem nedostatka radne snage u Velikoj Britaniji

Zatvorenici se zapošljavaju u mesnoj industriji

AgrobiznisBiznis

24.8.2021 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zatvorenici se zapošljavaju u mesnoj industriji Zatvorenici se zapošljavaju u mesnoj industriji
Klanice, mesare i prerađivači mesa u Velikoj Britaniji zaposliće zatvorenike i bivše zatvorenike kako bi nadoknadili nedostatak radne snage. Lideri mesne industrije razgovarali su... Zatvorenici se zapošljavaju u mesnoj industriji

Klanice, mesare i prerađivači mesa u Velikoj Britaniji zaposliće zatvorenike i bivše zatvorenike kako bi nadoknadili nedostatak radne snage. Lideri mesne industrije razgovarali su u ponedeljak sa vladom o mogućnostima povezivanja preduzeća sa zatvorima kako bi popunili radna mesta.

Asocijacija nezavisnih dobavljača mesa saopštila je da industrija trenutno ima oko 14.000 slobodnih radnih mesta, prenosi BBC. Prema oceni asocijacije, pandemija korona virusa i Brexit prouzrokovali su preteću „krizu zapošljavanja“.

Predstavnici industrije naveli su da će preduzeća nastojati da se povežu sa zatvorima u kojima se nalaze zatvorenici, koji su deo programa privremenog puštanja na slobodu, kako bi im se omogućilo da stiču radno iskustvo i da im se olakša povratak u zajednicu.

Prehrambena industrija jedna je od onih koje najviše trpe zbog nedostatka radne snage u Velikoj Britaniji , a poslodavci čine sve ne bi li angažovali dovoljan broj radnika. Pandemija i Brexit stvorili su manjak radne snage, jer su otpušteni radnici našli nove poslove, a državljani EU vratili su se u svoje zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...