FORMULA 1 IZLAZI IZ GARAŽE Šampionat verovatno od jula po izmenjenom rasporedu

AutomobiliSvetVesti

9.4.2020 12:09 Autor: Vladimir Jokanović 1

FORMULA 1 IZLAZI IZ GARAŽE Šampionat verovatno od jula po izmenjenom rasporedu FORMULA 1 IZLAZI IZ GARAŽE Šampionat verovatno od jula po izmenjenom rasporedu
Organizatori svetskog automobilskog šampionata Formule1 razmatraju ideju da u julu započnu novu sezonu bez prisustva publike, potvrdio je sportski direktor F1, Ros Braun (Ross... FORMULA 1 IZLAZI IZ GARAŽE Šampionat verovatno od jula po izmenjenom rasporedu

Organizatori svetskog automobilskog šampionata Formule1 razmatraju ideju da u julu započnu novu sezonu bez prisustva publike, potvrdio je sportski direktor F1, Ros Braun (Ross Brown).

„Ako budemo uspeli da započnemo sezonu u julu, moći ćemo da održimo 19 trka. Biće teško, ali već smo pedvideli potrebnu logistiku“, rekao je Braun, prenela je ruska agencija TASS, pozivajući se na britanski Sky sports. On je dodao da šampionat može početi bez publike.

„Trenutno razgovaramo o logistici ovako zatvorenih trka, o perspektivi privlačenja publike i kako obezbediti ljude“, kazao je Braun. On je ocenio da to nije idealna opcija, ali „to je bolje nego da uopšte nema trka“. „Morate se setiti miliona sporskih zaljubljenika koji su sada kod kuće. Mogućnost privlačenja ljudi sportu prikazujući im ovaj spektakl bila bi od pomoći u našoj kriznoj situaciji“, objasnio je sportski direktor F1. Putovanje takmičarskih timova i svih koji su uključenih u trke predstavljaće veliki izazov za organizatore.

Prema njegovim rečima prva u alternativnom kalendaru za ovu godinu je trka za Veliku nagradu Francuske, od 26. do 28. juna na stazi Pol Rikar (Paul Ricard) na jugu zemlje. Prema onome što je izjavio Braun, trka će najverovatnije biti odložena za nekoliko dana ili nedelja. Na programu za sezonu 2020 su ukupno 22 trke.

Braun nije rekao koje tri trke će biti potpuno otkazane, jer je Francuska deseta po redu u zvaničnom kalendaru sezone, a nije precizirao kada bi se eventualno vozile neke od prethodno propuštenih devet trka. Prema ovosezonskom rasporedu sezona je trebalo da počne 15. marta trkom u Australiji. Španija je trebalo da bude domaćin trke 10. maja, a Monako dve nedelje kasnije. Velika nagrada Austrije bila je zakazana za 5. jul, a trka na stazi Monca u Italiji za 6. septembar. Hungaroring u Budimpešti trebalo je da se vozi 2. avgusta.

Organizatori šampionata F1 još usaglašavaju sa promoterima reviziju kalendara sa stvarnim redosledom i datumima trka, koja će se verovatno značajno razlikovati od oruginalnog kalendara zbog pandemije virusa Covid19.

  • JANA

    16.2.2022 #1 Author

    Mogu da zamislim kako ce to izgledatinbez publike,to vise nece biti formula ,a i iskreno izgubice dosta novca i osetice se ,vratice oni vrlo brzo publiku na svoja mesta .

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...