BRITANSKE AKCIJE ZA NEMAČKU TEHNOLOGIJU Mercedes preuzima 20 odsto Aston Martina

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

28.10.2020 10:34 Autor: Vladimir Jokanović 0

BRITANSKE AKCIJE ZA NEMAČKU TEHNOLOGIJU Mercedes preuzima 20 odsto Aston Martina BRITANSKE AKCIJE ZA NEMAČKU TEHNOLOGIJU Mercedes preuzima 20 odsto Aston Martina
Nemački Mercedes Benz povećaće svoj vlasnički udeo u Aston Martinu, što je deo plana za oporavak britanske kompanije. Aston Martin će ubuduće koristiti sve... BRITANSKE AKCIJE ZA NEMAČKU TEHNOLOGIJU Mercedes preuzima 20 odsto Aston Martina

Nemački Mercedes Benz povećaće svoj vlasnički udeo u Aston Martinu, što je deo plana za oporavak britanske kompanije. Aston Martin će ubuduće koristiti sve više tehnologije Mercedesa, koji će preuzeti 20 procenata vlasništva.

Plan predviđa da britanska kompanija dobije pristup Mercedesovoj tehnologiji električnih vozila, kao i da nastavi sa korišćenjem hibridnih motora i hibridne tehnologije nemačkog proizvođača do 2027. godine, prenosi Top Gear.

Umesto plaćanja gotovinom, koja danas nedostaje Britancima, Mercedes Benz će dobiti postepeno rastuće vlasništvo u kompaniji Aston Martin Lagonda do maksimalnih 20 procenata.

U saopštenju britanske kompanije navedeno je da je reč o „sporazumu o strateškoj tehnologiji“. Aston Martin poznat kao automobil koji vozi filmski junak Džejms Bond, planira da poveća godišnju prodaju na 10.000 vozila do 2025. godine, u odnosu na 5.862 komada prodatih prošle godine, prenosi BBC.

Mercedes se prvi put udružio sa Aston Martinom 2013. godine kada je uzeo pet odsto udela u ugovoru prema kojem su dve kompanije zajedno radile na razvoju motora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...