Biznis.rs
CIRQUE DU SOLEIL PRED BANKROTOM Otpušteno 95 posto zaposlenih nakon otkazanih nastupa zbog pandemije CIRQUE DU SOLEIL PRED BANKROTOM Otpušteno 95 posto zaposlenih nakon otkazanih nastupa zbog pandemije

CIRQUE DU SOLEIL PRED BANKROTOM Otpušteno 95 posto zaposlenih nakon otkazanih nastupa zbog pandemije

LifestyleSvetVestiZabava 30.6.20. 10:40 Ljiljana Begović 1

Kanadska cirkuska trupa „Cirque du Soleil“ podnela je zahtev za zaštitu od bankrota, nakon što su zbog pandemije korona virusa morali da otkažu nastupe... CIRQUE DU SOLEIL PRED BANKROTOM Otpušteno 95 posto zaposlenih nakon otkazanih nastupa zbog pandemije

Kanadska cirkuska trupa „Cirque du Soleil“ podnela je zahtev za zaštitu od bankrota, nakon što su zbog pandemije korona virusa morali da otkažu nastupe i otpuste umetnike i osoblje.

Kompanija sa sedištem u Montrealu borila se da održi poslovanje usled ograničenja koja su započela u martu što ih je prisililo da otpuste oko 95 posto zaposlenih i privremeno obustave nastupe.

Foto:Printscreen/youtube

„S nula prihoda od kada su prisilno otkazani svi naši nastupi zbog epidemije Covid-19, uprava je morala odlučno da deluje kako bi zaštitila budućnost kompanije“, rekao je glavni izvršni direktor Danijel Lamar (Daniel Lamarre), prenosi BBC.

„Cirque du Soleil“ je nagovestio da će tražiti zaštitu na osnovu zakona koji reguliše sporazume s kreditorima kompanija, a njegovu će prijavu saslušati Vrhovni sud u Kvebeku.

Zakonsku zaštitu će tražiti i u Sjedinjenim Državama gde imaju redovne nastupe u Las Vegasu i Orlandu koji bi se mogli nastaviti pre ostalih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *