I ORACLE ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Aplikaciju hoće i Twitter, Microsoft za sada favorit

Hi-techLifestyle

18.8.2020 14:54 Autor: Ljiljana Begović 0

I ORACLE ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Aplikaciju hoće i Twitter, Microsoft za sada favorit I ORACLE ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Aplikaciju hoće i Twitter, Microsoft za sada favorit
Korporacija „Oracle“ je održala preliminarne razgovore s kineskom kompanijom „ByteDance“, vlasnikom TikToka, i ozbiljno razmišlja o kupovini operacija ove aplikacije za razmenu kratkih video... I ORACLE ZAINTERESOVAN ZA TIKTOK Aplikaciju hoće i Twitter, Microsoft za sada favorit

Korporacija „Oracle“ je održala preliminarne razgovore s kineskom kompanijom „ByteDance“, vlasnikom TikToka, i ozbiljno razmišlja o kupovini operacija ove aplikacije za razmenu kratkih video sadržaja u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Kako navodi list Financial Times, pozivajući se na izvore upoznate s dešavanjima, „Oracle“ je o tom pitanju razgovarao i sa nekim američkim investitorima, koji već imaju vlasničke udele u „ByteDance“, uključujući fondove General Atlantic i Sequoia Capital.

Kompanija Twitter je takođe kontaktirala „ByteDance“ kako bi izrazila zainteresovanost za preuzimanje američkih operacija TikToka, mada je tehnološki div Microsoft i dalje ubedljiv favorit za sklapanje sporazuma.

Foto: Pixabay.com

Financial Times navodi  da Microsoft takođe ozbiljno razmatra da, osim u pomenutim državama, preuzme globalne operacije TikToka, te da je posebno zainteresovan za kupovinu poslovanja TikToka u Evropi i Indiji, gde je indijska vlada nedavno zabranila tu aplikaciju nakon tenzija na granici sa Kinom.

Prema izveštaju britanskog poslovnog dnevnika, „ByteDance“ je protiv ideje o prodaji bilo kakve imovine mimo one u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Predsednik SAD  Donald Tramp je ranije ovog meseca doneo izvršnu naredbu prema kojoj će američkim kompanijama biti zabranjene finansijske transakcije sa „ByteDance“ ukoliko u roku od 45 dana ne zaključi sporazum o prodaji operacija TikToka u SAD nekoj od zainteresovanih američkih firmi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...