Akvizicija vredna 425 miliona dolara

Kompanija HP širi svoje poslovanje

Hi-techLifestyle

2.6.2021 19:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija HP širi svoje poslovanje Kompanija HP širi svoje poslovanje
Kompanija za informacione tehnologije HP objavila je da je završila kupovinu brenda za proizvodnju uređaja za igranje video igara HyperX i započela proces njene... Kompanija HP širi svoje poslovanje

Kompanija za informacione tehnologije HP objavila je da je završila kupovinu brenda za proizvodnju uređaja za igranje video igara HyperX i započela proces njene akvizicije, prenosi The Esports Observer.

HP kompanija je HyperX-ovoj prethodnoj matičnoj kompaniji Kingston Technology platila kompenzaciju za akviziciju u vrednosti od 425 miliona američkih dolara. Kingston će i dalje zadržati svoj prepoznatljivi segment proizvodnje računarskih memorijskih uređaja i proizvode za skladištenje informacija, usmerene na tržište igara.

Kompanija HP, koja je poslednjih godina izgradila sopstveni brend za igre, OMEN HP, saopštila je da akvizicija HyperX „podržava njenu strategiju da podstakne rast u svom poslovanju sa ličnim sistemima, gde su igrački i periferni uređaji posebno atraktivni segmenti“.

Kompanija HP planira da poveća svoju dobit već u prvoj godini nakon završetka akvizicije, navodi The Esports Observer.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...