Dodeljene godišnje nagrade i specijalna priznanja

Održano tradicionalno gala veče Francusko-srpske privredne komore

LifestylePoslovanje

13.5.2022 19:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Održano tradicionalno gala veče Francusko-srpske privredne komore Održano tradicionalno gala veče Francusko-srpske privredne komore
Francusko-srpska privredna komora održala je u četvrtak uveče tradicionalno Gala veče za svoje firme članice, partnere i prijatelje. Događaj je ove godine za temu... Održano tradicionalno gala veče Francusko-srpske privredne komore

Francusko-srpska privredna komora održala je u četvrtak uveče tradicionalno Gala veče za svoje firme članice, partnere i prijatelje. Događaj je ove godine za temu imao Kabare, pa su zvanice mogle da uživaju u programu koji su osmislili scenski umetnici sa tačkama plesa i mađioničarskih trikova.

Ovom prilikom, Komora je dodelila godišnje Grand Prix nagrade u dve kategorije kao i specijalne nagrade za članove.

Na samom početku gostima se obratio predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić, koji je istakao da su članice Komore uvek bile i biće stub ove poslovne asocijacije. Takođe je naglasio da je ove godine poseban fokus aktivnosti usmeren ka Zelenoj agendi, te da je komora, da bi podržala srpsku privredu u njenoj zelenoj tranziciji, odlučila da pokrene projekat „The Quest For Net Zero“, i najavio nekoliko konferencija, vebinara i okruglih stolova na tu temu do kraja godine.

Ambasador Francuske Pjer Košar podsetio je u uvodnom obraćanju da srpsko-francuski ekonomski odnosi konstantno jačaju, a naša saradnja se širi novim, velikim projektima. Zahvalio se francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na radu na jačanju ovih odnosa, kao i učešću francuskih preduzeća u brojnim društveno-odgovornim projektima. Takođe je skrenuo pažnju na važnost evropske integracije Srbije, kao i nastavak snažne podrške Francuske evropskom putu Srbije.

Francusko-srpska privredna komora zatim je dodelila godišnje Gran Pri nagrade najboljim kompanijama i pojedincima. Nagradu Gran Pri za „Inovacije“ osvojila je Mikroelektronika za projekat pod nazivom Planet Debug, prvo na svetu „Hardware as a service“ rešenje za udaljeni pristup.

U kategoriji „Društveno-odgovorno poslovanje“ nagrada je pripala OTP banci Srbija, za projekat Generator Zero, posvećen podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska kao jednog od najvećih izazova današnjice.

Komora je dodelila i dve specijalne nagrade za poseban doprinos radu asocijacije. Prva je pripala kompaniji Belgrade Airport (Vinci), za najaktivnije preduzeće u prethodnoj godini, dok je druga nagrada dodeljena pojedincu koji je najviše doprineo promociji Francusko-srpske privredne komore, i otišla je u ruke Nebojše Nedeljkovića, iz kompanije Mecafor.

Na večeri su nastupili umetnici Pozorišta na Terazijama, Mađioničari Piksi i Zeka i DJ Miss Millie. Pre ceremonije otvaranja zvanice su se okupile na koktelu gde su uživali uz zvuke violine od strane Golden Noise, sa fantastičnim pogledom na Kalemegdan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...